torstai 22. lokakuuta 2015

Kirjamessuilemaan!Ajattelin minäkin suunnata lauantaina kohden Helsinkiä ja kirjamessuja ja mikäpä on suunnistaessa, kun paikallinen kirjasto järjestää sinne kuljetuksen päivän ajaksi. Kirjamessulehti on nyt plarattu ja löydetty ne kiinnostavimmat asiat, joista ensimmäisenä on tietysti

antikvariaatit. En voi vastustaa vanhoja kirjoja, niiden erilaisia painoasuja ja tunnelmaa, sitä sisimmässä tuntuvaa onnentunnetta, kun sekalaisesta ja osin mitäänsanomattomasta kasasta sattuu tekemään elämänsä löydön.

Ohjelmatarjonnasta sen verran, että olisi ollut mielenkiintoista olla tänään torstaina kuuntelemassa, kun Katja Jalkanen haastattelee Sara Kokkosta tyttökirjojen lumosta, mutta onneksi mielenkiintoisia aiheita löytyy myös lauantailta. Tässä minun tärpit, joista en tosin kaikista tiedä, kuinka niihin ehdin ja löydän, mutta  pistän nyt kuitenkin nämä mieleeni.

Lauantai

11.00 Aino
Peppi-seminaari

11.30-12.00 Takauma
Suomen kirjailijaliitto, Me kolme Annin jalanjäljillä.

13.00 Kullervo:
Russian market and children's litterature

15.00 Tarinalaakson teltta
Siperialaisia tarinoita lapsille 

Kuten näkyy, on kiinnostukseni kovin lapsipainotteista. Tämän vuoden kirjamessuteema Venäjä on mielenkiintoinen aihe ja minua kiinnostaisi kovasti venäläinen nuortenkirjallisuus. Lauantain ohjelmatarjonnan osalta minua kiinnostaa kuitenkin ylitse muiden tuo Suomen kirjailijaliiton tapahtuma, sillä Anni Swanin klassikkotyttökirjat ja sadut ovat kerrassaan ihkuja ja vaikka en mihinkään muuhun ennättäisi antikvaaristen kirjojen penkomiselta, niin tuota keskustelua minä haluan olla kuuntelemassa.

No, messuihin on vielä monta tuntia ja paljon ehtii tapahtua tai olla tapahtumatta ennen sitä, toiveissa kuitenkin eletään ja odotetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.