maanantai 28. joulukuuta 2015

Jenny Lexhed: Kun rakkaus ei riitä!


Jenny Lexhed
Kun rakkaus ei riitä
Tammi, 2009
Alkuteos: Det räcker inte med kärlek. En mammas kamp för sin son

276 s.

Kun rakkaus ei riitä on kertomus äidistä ja pojasta, Lucaksesta, joka ei ole samanlainen kuin muut lapset. Lucas on autistinen. Kun rakkaus ei riitä on äidin kertomus taistelusta terveydenhoidon byrokratiaa ja elämän epäoikeudenmukaisuutta vastaan saadakseen pojalleen sen, mikä tälle kuuluu - tasaveroisen hyvän elämän, jossa Lucas saa kokea sen, minkä muutkin lapset.

Kun rakkaus ei riitä on äidin kertomus omasta mielenterveydestä ja sen horjumisesta. 
Kun rakkaus ei riitä on kertomus perheestä. Rakkaudesta, joka sittenkin kestää myrskyn ja vastoinkäymiset.

Kun rakkaus ei riitä on avartava lukukokemus.

"On jo myöhä ja jo aivan pimeää. Illalla tuntui painostavalta, ja nyt salama räiskähtää yhtäkkiä ikkunan ja verhon välissä valaisten huoneen. Sitten kuuluu ukkosen jyrinää. - Äiti, mörkö ulkona, sanoo Lucas. - Peiton alle piiloon! HÄn katoaa peitteiden alle. - Tule äiti! kuulen hänen sanovan kumealla äänellä. Ryömin hänen peräänsä ja vedän peiton molempien ylle."

---
Kirjan on lukeneet ainakin myös  Pihi nainen, ja  Kattona Taivas blogin Nadja,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.