tiistai 28. kesäkuuta 2016

Inkeri Karvonen:Satu omena-akasta ja omenaukosta!

 Inkeri Karvonen
Satu omena-akasta ja omenaukosta
Kuvitus Pirkko Kanerva
Sanomaosakeyhtiö ja Inkeri Karvonen 1986

"Korkealla mäellä kasvoi omenapuu. Puussa oli ainoastaan kaksi omenaa. Niin lähellä ne olivat toisiaan, että melkein kylki kylkeä hipoi."

Näin alkaa Inkeri Karvosen kirjoittama ja Pirkko Kanervan kuvittama veikeä satu omena-akasta ja omenaukosta, jotka kopsauttavat päänsä yhteen kurkistaessaan kumpikin tahoillaan omenatalonsa ikkunasta ulos. Kopsautus saa molemmat nauramaan hervottomasti, mistä on seurauksena, että omenaukko taloineen putoaa puusta ja alkaa vieriä mäkeä alas. Omena-akka hyppää talostaan ukon perään etsimään tätä. Matkalla hän siivoaa peltomyyrän sotkuisen huushollin, nyppää siilin jalasta vadelmanpiikin, puhaltelee haavekuplia yhdessä sammakon kanssa ja löytää viimein omenaukon virran toiselta puolen ruusupensaan juurelta.

Pirkko Kanervan kuvitus tukee  mainiosti tarinaa, värikylläisen rehevänä.

Tällä kirjalla saan kirjaherbariooni yhden kasvin lisää: Kanerva eli Calluna Vulgaris. Omenahan minulla jo onkin listallani.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.