torstai 25. elokuuta 2016

Naisten aakkoset - G!


Tarukirja laittoi liikkeelle kivan haasteen: naisten aakkoset, mikä nyt osaltani jatkuu osaltani kirjaimella1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Alice Gray

Kyseessä on kirjailija, joka on elänyt joskus 1900-luvun vaihteessa ja kirjoitti lähinnä hengellistä lastenkirjallisuutta. Kirjahyllystäni löytyy hänen Isä meidän -rukoukseen pohjautuva kirjasarja (Pikku Elsa ja hänen ystävänsä), johon olen yrittänyt löytää viidettä osaa samanlaisessa painoasussa kuin muut osat. Vaikeaa tuntuu olevan löytäminen.

Nimeä ei siis pidä sekoittaa muihin samannimisiin kirjailijoihin.


2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?Greta Garbo, jonka karisma on omaa luokkaansa. Mystinen ja salaperäinen erakoitumisensa vuoksi. Sopii hyvin tähän kohtaan, sillä hänen alkuperäinen nimensäkin on GG.


3. Vaihtoehtoiset kysymykset (myös muut alueet, kuin kulttuuri käyvät)

a. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin.

Kirjailija Elisabeth Gaskelin tuotantoon

b. Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille?  

Martha Sandwal-Bergsttömin Gullan, kiltin, hyväsydämisen ja silti vahvan kirjallisuuden tyttöhahmon, jonka tarina elää vuodesta toiseen.


Haluan myös mainita gospel-laulaja Amy Grantin, jonka laulu El Shaddai on jäänyt vahvana mieleeni vuosien takaa.2 kommenttia:

  1. Minulle näistä ainoa tuttu on ihana Greta Garbo.

    VastaaPoista
  2. Ah, sinullakin on Greta Garbo. Myös Amy Grantia mietin samaan kakkoskohtaan, mutta Garbo vei voiton.

    VastaaPoista

Kirjojen viehätys ei perustu ainoastaan lukemiseen ja siihen liittyviin tunteisiin ja reaktioihin. Osa viehätystä on niistä syntyvä keskustelu, ajatuksen jakaminen.