sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Karen Kingsbury: Kuuluisuuden hinta!

Karen Kingsbury
Kuuluisuuden hinta
Aikamedia, 2016

-----
HUOM! Tämä teksti on julkaistu alkukesällä Hyvä Sanoma -lehdessä!
......

Katy henkäisi ja tunsi taas olevansa niskan päällä. Hänen entinen elämänsä Chicagossa oli mennyttä, eikä hän aikonut koskaan palata sinne takaisin. --- --- Tämä oli hänen kotinsa, tänne hän kuului. Tämä riitti hänelle. --- --- Minä en tarvitse muuta kuin tämän, enhän Jumala? 

Katy Hart,  nuori kristillisen lastenteatterin ohjaaja, on vaikean valinnan edessä, kun Hollywoodin kultapoika Dayne Mathews haluaa hänet uuden elokuvansa naispääosaan. Kauan kätkössä ollut nuoruuden unelma filmitähteydestä ja työskentelystä suurkaupungissa herää uudelleen eloon. Mutta onko ura Hollywoodissa kuitenkaan kaiken vaivan arvoista?  Bloomingtonin pikkukaupungin tyynen pinnan alla kuohuu, mutta kuohuuko Los Angelesissa vielä enemmän? Entä Baxterit! Kuinka heidän elämänsä jatkuu äidin kuoleman jälkeen? Saako perheen lapset koskaan tietää, että heillä on vielä yksi, lapsena adoptoivaksi annettu veli?

Karen Kingsbury jatkaa Baxter-perhesaagaa laajentamalla näköpiiriä. Bloomingtonin pikkukaupungin elämään on helppo astua mukaan, vaikka ei olisi aiempia teoksia lukenutkaan. Kingsburyn kerronta on teeskentelemättömän vaivatonta ja vilpitöntä. Tarina etenee  luontevasti kuvauksen ja dialogin välillä. Lukeminen on helppoa ja lukija pääsee hyvin virittäytymään tunnelmasta toiseen. 

Tyylillisesti Kuuluisuuden hinta on puhdasta viihdettä arjen sattumuksineen ja romanttisine hetkineen. Lisäryytinä mukana on ripaus jännitystäkin. Kingsbury osaa myös yllättää omalla persoonallisella tavallaan ja juonenkehittelyllään. Lukija voi vain aavistella ja tehdä oletuksia.  Lopulta hän kuitenkin huomaa olevansa uuden ja odottamattoman edessä - uutta odottamassa. 

Kingsbury on tuottelias kirjailija, jonka teoksia on myyty lukuisasti, eikä ihme.Lämminhenkisinä  teoksina niiden parissa viihtyy hyvin. Lukijan otteessaan pitävä kerronta on lähelle tulevaa ja aitoa aina punaisena lankana kulkevaa kristillistä sanomaa myöten. 

Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että Kuuluisuuden hinta on hyvän mielen kirja, josta jää lukumuistiin valoisa jälki.

...
Tällä kuittaan Helmet lukuhaaste 2016 kohdan 49: Kirja on julkaistu vuonna 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.