keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Naisten aakkoset - I !

Tarukirja laittoi liikkeelle kivan haasteen: naisten aakkoset, mikä nyt osaltani jatkuu osaltani kirjaimella
1. Kuka on suosikkikirjailijasi? 
Laura Ingals-Wilder Löytäessäni aikoinaan kirjastosta Laura Ingals-Wilderin kirjoittaman Luumujen poukaman (muistaakseni se oli ensimmäinen sarjan kirjoista, jonka luin, olin ihan täpinöissäni. Ihana, ihana, ihana, lukukokemus vaati lisää tätä.

2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta           kulttuurin alalta on suosikkejasi?


Ansa Ikonen. 

3. Vaihtoehtoiset kysymykset (myös muut alueet, kuin kulttuuri käyvät
a. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin. 

b. Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille?  

Anni Swanin Iris-rukan ja Aili Konttisen Inkerin, joiden periksiantamattomuus ja sisukkuus ovat omaa luokkaansa, puhumattkaan siitä, että he ovat suomalaisen tyttökirjallisuuden kauneimpia helmiä. 

4 kommenttia:

 1. Ansa Ikonen ja Iris-rukka ovat näistä minulle tuttuja, ja niin ihania.

  VastaaPoista
 2. Laura Ingalls Wilderin Pieni talo preerialla -sarjasta on jäänyt hyvät nostalgiset tunnot. Tosin en ole varma olenko lukenut muita, kuin tuon Pieni talo preerialla-teoksen, omistin sen lapsena ja se oli ihan lempikirjojani. Harmittaa kun olen onnistunut sen hukkaamaan :( Tarkoitus olisi palata tämän sarjan pariin.
  Tiia

  VastaaPoista
 3. Ansa Ikosen ja muiden vanhojen näyttelijöiden tuotantoon olisi kiva tutustua paremmin, täytyy odottaa I-kirjaimeeni asti. :) Pieni talo preerialla on kyllä ihana, ja ensimmäisen Inkeri-kirjankin luin jonain vuonna.

  VastaaPoista
 4. Nytpäs meillä olikin kaksi samaa, ihanat Laura Ingalls Wilder ja Iris-rukka. Ja Ansa Ikonen olikin tähän ihana löytö myös :)

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.