lauantai 17. joulukuuta 2016

Liisa Kallio: Pikku Papu ja kukka!
Liisa Kallio
Pikku Papu ja kukka
Tammi, 2011

Pikku Papu on kilpikonna, joka saa madolta tunnelintukkeena olleen siemenen. Hän kylvää sen, saa sangon tammenterhon puolikkaasta, vesipisaroita hämähäkin seitistä ja auringonpaistetta. Niin siemen alkaa kassvaa, mutta - pian kasvin kimppuun hyökkää kirvat. Apuun tulee leppäkerttu, joka säikäyttää kirvat tiehensä. Siemenestä kasvaa lopulta upea auringonkukka, jonka lehtiä kilpikonna toverereineen syö salaattina ja siemenistä saa pikkulinnut ruokaa. Syksyllä, kun kukka on jo kuihtunut kilpikonna suree, jolloin pieni punarinta lohduttaa, että älä sure: minä säästin sinulle yhden siemenen, jonka voit keväällä kylvää ja saada uuden kukan.

Pikku Papu ja kukka on kaunis pieni kertomus elämästä ja kasvun ihmeestä, siitä kuinka asiat sujuvat, kun kaikki antavat sen, minkä voivat yhteiseksi hyväksi. Kuvitus on värikäs ja selkeä. Kaunein sivu on kuitenkin tämä, sillä rakastan keltaista väriä. Iloinen, aurinkoinen sivu joka vetoaa minuun vaikka aikuinen olenkin. Auringonkukat ovat myöskin yksi lempikukistani. 
....
Tällä saan kasvatettua Kirjaherbariotani: Papu (Phaseolus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjojen viehätys ei perustu ainoastaan lukemiseen ja siihen liittyviin tunteisiin ja reaktioihin. Osa viehätystä on niistä syntyvä keskustelu, ajatuksen jakaminen.