keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Naisten aakkoset - L!

Naisten aakkoset,  Tarukirjan alulle laittama haaste, on omalta osaltani tullut kirjaimeen 
Tämä kirjain tuntuikin hieman vaikealta, ainakin, mitä tulee naiskirjailijoihin. Sitä erityistä lempikirjailijaa tuntui olevan vaikea löytää, mutta löytyihän nyt lopulta vastauksia tälläkin kirjaimella. 

1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Sisko Latvus, jonka teosta Kaukana omalta maalta parhaillaan tykästyneenä luen. Mieleen tulee myös sellaiset lasten- ja nuortenkirjailijat kuin Irja Lappalainen ja Paula Laaksonen.

2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka  nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi? 


Regina Linnanheimo, hieno suomalainen näyttelijä, jossa on garbomaista salaperäisyyttä. Ja pakko minun on mainita tässä yhteydessä myös Vivien Leigh, jonka roolisuoritus Tuulen Viemässä ja Sumujen sillassa on unohtumaton.

3. Vaihtoehtoiset kysymykset (myös muut alueet, kuin kulttuuri käyvät: 

a. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin.  

Astrid Lindgrenin tuotantoon olisi kiva tutustua paremmin. Ainakin pitäisi uusia tuttavuus Saariston lasten ja Melukyläläisten kanssa. Myös Astrid Lindgrenin elämänkerta kiinnostaisi.

b. Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille?  


No, sehän on tietysti Lotta. Tuo paljon ja kaikenlaista aikaansaava tyttölapsi, jonka toilausten parissa aika kuluu kuin siivillä.
 

6 kommenttia:

 1. Tuon vasemman Lotta-kirjan olen lukenut. Äitini vanha ♥ Lindgrenille suositus! /Tiia

  VastaaPoista
 2. Muut olivat tuttuja, mutta kirjailija Sisko Latvusta en tiennyt ennestään.

  VastaaPoista
 3. Regina Linnanheino on upea näyttelijä, hienoa että nostit hänet esille. Astrid Lingrenin tuotannossa on paljon helmiä, mutta esim. viime kuussa lukemani Ronja, ryövärintytär ei oikein ollut minun kirjani (bloggaus tulollaan). Saariston lapset sen sijaan ihana, kuuntelin sen äänikirjana viime kesänä.

  VastaaPoista
 4. Regina Linnanheimo on hieno valinta tähän! Ja Astrid Lindgren on lemppareitani, hänellä on mahtavan monipuolinen tuotanto. Ja Lotta, kyllä vain, mikä mainio tapaus - minäkin meinasin mainita hänet jo tässä, mutta säästin sitten kumminkin tuonnemmaksi, tulee minulla esille varmaankin kirjailijansa kautta :)

  VastaaPoista
 5. Astrid Lindgrenistä tuli mieleeni, että ovatko Marikki-kirjat tuttuja? Jos ei, niin etsi yhteisnide Meidän Marikki. Ihana, ihana kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimi on tuttu, mutta lukenut en ole. Kiitos vihjeestä!

   Poista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.