lauantai 8. heinäkuuta 2017

Ex Temporee lukumaratonille! LUKUMARATON PÄÄTTYNYT!Aivan yks kaks yllättäen, ex temporee päätin ottaa osaa Kesälukumaraton 2:een. Valitsin luku-urakkaan neljä kirjaa + lisäksi vielä yhden lainakirjan. .

(Aloitus 8.7. kello 16.15)

Aloitin luku-urakan 16.15 Paatsamakartanon vieraat. Noin puolessa tunnissa olin ehtinyt lukea kahdeksantoista sivua. Lieneekö syy ennen maratonia nautitussa ateriassa vai viikon varrella vietetyn taideleirin jälkivaikutuksissa, mene ja tiedä, mutta minua alkoi väsyttää...

Klo 22.06. Alkaa olla nukkumaanmenoaika. Olen lukenut noin 115  sivua (kaiken kaikkiaan)  ja vielä on sivuja rutkasti jäljellä. En tiedä, ehdinkö lukea kirjaa loppuun ennen kuin silmät painuvat umpeen. Lukeminen on ollut hidasta. Ei siksi, että kirja olisi tylsä, välillä on vain katsellut televisiota, tehnyt voileipää vahvistukseksi ja kahvitkin keitetty. Silmätkin tuppaavat väsymään enkä muutenkaan tykkää lukea lukemisen vuoksi, jotain pitää jäädä mieleenkin, saada jotain irti lukemastaan, makustella niin sanotusti, no, katsotaan miten käy...

(Päivitys 9.7.kello 9.12)  23.10 olin päässyt kirjassa sivulle 142 ja päätin, että nyt on aika pistää silmät kiinni ja lähteä unten maille. Heräsin aamuyöstä klo 3.40 ja hätkähdin kysymykseen: missä on vara-avain ovesta? Minulla oli vaihdettu kuistin ovi ja sitä oli mahdollisesti viimeistelty sillä aikaa, kun olin ollut taideleirillä. Nousin ylös etsiäkseni avaimen - onneksi se löytyikin. Oliko omilla vai vieraan jäljillä - en  tiedä, mutta sänkyyn palattuani olin jo sen verran valveilla, että päätin lukea Paatsamakartanon vieraat loppuun.Tunnin verran siinä meni, mutta kello 4.45 olin viimeisellä sivulla. Kirjassa oli sivuja 179 + 1, mutta teksti alkoi vasta sivulta neljä, joten luettuja sivuja tähän mennessä 176.

Päivitys 9.7. kello 16.12. MARATON PÄÄTTYNYT  viitisen minuuttia sitten.

Aamulla luin 9.30-10.20 kirjaa Bonganga viidakon lääkäri ja välipalaksi Laura Soinnen sadun Varjojen linnan prinssit. Tämän jälkeen lukeminen keskeytyi pariksi kolmeksi tunniksi ja jatkoin sitä 13.15 alkaen terästäen oloa mukillisella ruusunmarjateetä ja muutamalla voi leivällä. Jatkoin Bonganga-kirjaa, kunnes väsymys vei voiton ja nukahdin hetkeksi jatkaakseni sitten lukemista siitä mihin jäin. Välipalana luin Laura Soinnen Tarinan valkoisesta ruususta jonka jälkeen luin Bonganga-kirjaa vielä hetken päästen sivulle 70 ja puoleen väliin seuraavaa sivua.

Luettuja sivuja tuli sadut mukaan lukien (70 - 6 sivua) + (33 +29 sivua , joista seitsemän kuvitussivua) on yhteensä 126 sivua.

Kun laskee yhteen tämän ja aiemman lukemani 126 + 176 sivua tekee se yhteensä 302 maratoonattua sivua.

6 kommenttia:

 1. Sullahan näyttää olevan klassikoita luvussa enemmänkin :) Tsemppiä ja lukuiloa!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että lähdit mukaan! Minullakin meinasi maraton mennä "luetaan lukemisen vuoksi" -tyyliseksi, mutta luin nyt sitten kuitenkin kun olin aloittanut. :)

  VastaaPoista
 3. Minä kyllä tyynesti lasken sivumäärään mukaan nimiösivut, eli sen perusteella mille sivunumerolle kirja päättyy...

  Ja katselin tuota Tähteä ja liekkejä, mutta et sitten sitä tällä kertaa ehtinyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, juu. Eihän se niin tarkkaa sen laskennan suhteen tarvitse olla.
   Tähti ja liekit on kyllä jossain vaiheessa tarkoitus lukea, ehkä jo piankin.

   Poista
 4. Kirjapinosi näyttää mielenkiintoiselta. Minulla on tapana laskea vain sivut, jotka olen lukenut, sillä minusta on hauska saada tietää, kuinka paljon olen oikeasti lukenut.

  VastaaPoista
 5. Minkälainen tuo nuortenromaani Paatsamakartanon vieraat oikein oli? Kuva näyttää jännittävältä.

  Oi, taideleiri kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.