perjantai 5. tammikuuta 2018

Naisten aakkoset - U!


Kirjaimeen u olen päässyt tässä Tarukirjan liikkeelle laittamassa haasteessa, jossa vastaillaan jo tutuiksi tulleisiin kysymyksiin, ja etsitään vastauskia, jotka saattavat olla upposen outoja.

Kuka on suosikkikirjailijasi?
Sigrid Undset, norjalainen Nobel-kirjailija, jonka teoksista olen lukenut ainakin Kristiina Lauritsantytär -trilogian sekä kirjan nimeltä 11-vuotta. Mielelläni tutustuisin myös hänen muihin teoksiinsa.

Kuka nainen, joltain muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Ei tule nyt ketään mieleen.

Vaihtoehtoiset kysymykset (myös mut alueet kuin kulttuuri käyvät)

a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaist tutustua paremmin

b) Kenet suosikkisi haluaisit nostaa esille

Unan, joka on L.M.Montgomeryn yksi Anna-sarjan lapsihahmoista. Sateenkaarilaaksosta tuttu herkkä ja uskollinen sielu, joka on jäänyt hieman muiden varjoon. Tahdon myös mainita Ullan, joka puolestaan on tuttu Anni Swanin Iris-rukasta, kirjallisuuden hahmo, joka on jäänyt vahvasti mieleeni.


3 kommenttia:

  1. Sigrid Undsetin Kristiina Lauritsantytär on hieno teos. Ihania valintoja myös Una ja Ulla.

    VastaaPoista
  2. Sigrid Undset on jäänyt minulle tuntemattomaksi, pitäisikin kokeilla lukea jotain. Iriksen ystävä Ulla jäi kyllä mieleen enemmän kuin sivuhenkilöt yleensä.

    VastaaPoista
  3. Minullakin oli Undset suosikkina U-kirjaimessa!

    VastaaPoista

Kirjojen viehätys ei perustu ainoastaan lukemiseen ja siihen liittyviin tunteisiin ja reaktioihin. Osa viehätystä on niistä syntyvä keskustelu, ajatuksen jakaminen.