04 toukokuuta 2019

Kolmen sukupolven usko!

Kolmen sukupolven usko
Pastori Eric Foleylle kertonut aviopari Bae
Alkuteos: These are the Generations
Käännös: Katja Bågman
Stefanus-lähetys ry, 2013
117 s

Kertomus Pohjois-Koreasta, sen historiasta, elämästä ja kristityistä. Tarinan on kertonut pohjois-korealainen pariskunta paettuaan Pohjois-Koreasta, yhdysvaltalaiselle pastorille, Eric Foleylle. En lähde tarinaa sen enempää purkamaan, mutta suosittelen tutustumaan tähän teokseen, jos suinkin vain löydät ja saat käsiisi. Tarina on elämänmakuinen ja koskettava. Teos valaisee Pohjois-Korean historiaa ja elämää erikoisesta näkökulmasta. Tarina on ymmärrettäväsi hyvin rajallisesti kerrottu, mutta rajallisenakin paljon puhuva. Mikä minua mietitytti oli Kiinan kiinankorealaisten kirkot. Millä tavalla ne erovat muista Kiinan kristillistä kirkoista? Millaisia kirkkoja Kiinassa yleensä on? Millainen on evankeliumi, jota niissä julistetaan? 

Kolmen sukupolven usko on kirja kiinnostavasta aiheesta, jota ei toivoisi olevan, tarkoitan kristittyjen vainoa.  On siis ristiriitaista, että tästä aiheesta haluaisi lukea enemmän. Elämässä tulee näitä paradoksaalisia puolia silloin tällöin esiin. Tosin tämä tarina ei niinkään keskity vainoihin, niitä vain sivutaan lyhyesti. Enemmänkin tämä on selviytymistarina. Ei vaikeuksien valitus vaan tarina siitä, kuinka selviytyä vaikeuksissa ja vaikeuksien yli uskossa ja luottamuksessa.

Kolmen sukupolven usko on luettu myös Kirjarikkaassa elämässä.

1 kommentti:

  1. Tämä oli tosiaan koskettava ja puhutteleva kirja. Miten kirjan henkilöt onnistuivat sukupolvesta toiseen säilyttämään kristillisen uskonsa maailman suljetuimmassa maassa.

    VastaaPoista

Älä roskaa!