Viisiitoista poimntaa kirjahyllystäni -haastetta olen katsellut muutamissa kirjablogeissa. En muista, mistä tämän ensimmäiseksi bongasin, mutta aiankin Lasisipulissa tämä löytyy. Myös Kirjasähkökäyrästä olen tämän bongannut. Liikkeelle tämän alunalkain on laittanut Kirjojen pyörteissä. Ehkä se oli juuri hän, jolta tämän ensin huomioinkin.
Tässä minun poimintani:
Raili Mikkasen Ei ole minulle Suvannot. Aino Kallaksesta kertovan kirjan olen saanut lahjaksi äidiltäni.
2. Klassikko, josta tykkäsit:
Frances Hodgson Burnetin Salainen puutarha. Aivan ihana tyttökirjaklassikko, josta ei voi olla tykkäämättä. Lumoaa kerronnallaan kerta toisensa jälkeen.
3. Kirja, jonka lukeminen
on takkuillut:
Thomas Mannin Joosef tetralogiaa
aloin lukea Jaakobin tarinasta, mu
tta en oikein päässyt alkua pitemmälle. Syynä varmaan kirjaston poistomyynnin kappaleet, joissa tunkkainen haju. Toivoisin löytäväni tilalle paremmat, sillä Joosefin tarina kiehtoo. Muistelen, että olisin jonkun osan tästä kirjasarjasta lukenut joskus muinaisuudessa, mutta haluan lukea uudelleenkin.
4. Kirja, jota
olet lukenut eniten:
Hmm. Vaikea sanoa, kun en ole ylöspistänyt mihinkään lukukertoja, mutta sanottakoon nyt vaikka Montgomeryn Kotikunnaan Rillan, jonka olen lukenut useammankin kuin kerran tai kahdesti.
5. Kirja, joka on laina:
Kirjahyllyssäni ei juuri ole lainoja. Lainakirjat pidän lähinnä pöydällä pinossa. Eräänlainen laina on kuitenkin Helli Kaikkosen Neljän Tuulan kerho, joka Bookgrossing-kirja. En ole tätä vielä lukenut, mutta tarkoitus olisi laittaa kirja taas kiertoon, kun ole sen lukenut. Tosin haluaisin saada tämän ihan omakseni. Helli Kaikkosen teokset ihastuttavat mieltä niin mukavasti.
6. Kirja, jonka näkeminen hyllyssäsi tuo sinulle erityistä iloa:
Tähänkään ei ole mitään helppoa vastausta, sillä oikeastaan kaikista hyllyni kirjoista on iloa. Erityistä iloa tuo kuitenkin Enid Blytonin lapsuudesta tärkeät kirjasarjat. Tästä Salaisuus-sarjasta puuttuu enää kaksi: Metsästysmajan salaisuus ja Karanneen vangin salaisuus. Karannutta vankia ei löydy tuossa kuosissa, mutta Metsästysmajan salaisuus pitäisi löytyä, mutta sen metsästäminen ei ole helppoa, sillä kaikkia muita kuoseja kyllä löytyisi, mutta ei juuri tuota punaselkäistä, kovankantista. Näkymättömän varkaan salaisuus on eri kuosissa, koska sain sen aikoinaan lahjaksi vanhemmiltani.
7. Kirja, joka käsittelee kiehtovaa aihetta:
Margaret Crawenin Kuulin pöllön kutsuvan kuuluu intiaanikirjallisuuden hyllyyni. Tämä Crawenin englanninkielisen kirja Again Calls the owl kertoo kirjailijan omasta lapsuudesta. En ole vielä ehtinyt teosta lukea, mutta eittämättä tämä on kiinnostava ja kiehtova teos. Tiedän sen jo lukemattakin.
8. Kirja, joka on kuvitettu:
Voronkovan Aurinkoinen päivä sisältää mitä ihastuttavimman mustavalkokuvituksen. Eikä tarinakaan huono ole, vaikka saattaa sisältää piirteitä, jotka kohottelevat kulmakarvoja.
9. Kirja, jonka kansi puhuttelee sinua:
Kenneth C. Crawfordin Seikkailu Alaskassa kansikuva herätti heti kiinnostuksen, kun sen näin. Tähänkään en ole vielä ehtinyt tutustua.
10. Kirja, jonka hahmolla on kiinnostava
kehityskaari:
Hulmen Nunnan tarina on upea, koskettava kuvaus naisesta, joka ei saa lupaa mennä naimisiin rakastamansa miehen kanssa, päätyy Nunnaksi ja lähetystyöhän Kongoon. Joutuu palaamaan luostariin, kun sairastuu vakavasti. Toinen maailmansota saa hänet miettimään kutsumustaan ja hän päätyy maallikkosisareksi. Olen lukenut tämän teoksen ainakin kolmesti. Ihana tarina. Eikä teoksesta tehty elokuvakaan jätä kylmäksi.
11. Kirjailija, jonka kirjoja sinulla on useampi:
Tähän löytyisi montakin vastausta, mutta mainitaa nyt L.M.Montgomery ja L.M.Alcott, sillä heidän teoksiaan minulta löytyy useampina painoksina ja kahdella kielellä.
12. Kirja,
joka on kaukana mukavuusalueeltasi:
Hmm. Tätä täytyy ihan miettiä. Kyllähän minulla on hyllyissä teoksia, joissa on piirteitä, jotka ovat hyvinkin kaukana mukavuusalueeltani, esim. sotakirjallisuus, mutta jonka olen kuitenkin säilyttänyt tutkimuksen kannalta merkittävinä. Mutta todella todella kaukana mukavuusalueeltani olevia en yleensä taida lukea. Voisin ehkä kuitenkin mainita tässä Dee Brownin Kantaäiti -teoksen, jota en ole vielä lukenut. Kertoo intinaanien historiasta, mutta minulla on tuntuma, että aiheestaan huolimatta se saattaa olla mukavuuteni äärirajoilla, sitten, kun jaksan siihen paneutua.
13. Kirja, jonka olit
jo unohtanut omistavasi:
Soike Kaukovallan Teinitytön ikkuna. Olen ostanut teoksen nettiantikvariaatista kahdesti.
14. Kirja, jonka nimestä tykkäät paljon:
Dagnija Zigmonten Lapset ja puut kurkottavat aurinkoon, jonka nimi on kuin runo, vaikka tarinasta on lyyrisyys kaukana.
15. Kirja, jonka
haluat nostaa esiin muuten vain:
Cararol Shieldin teoksen Jane Austen, jonka löysin kirpparilta parilla eurolla.
Neljän Tuulan kerho ja Nunnan tarina meni lukulistalle näistä.
VastaaPoistaHienoa! Mukavia lukuhetkiä!
PoistaSalainen puutarha pitäisi lukea uudelleen, olen sen joskus lapsena viimeksi lukenut. Omasta hyllystäkin se nykyään löytyy, nappasin sen itselleni, kun mummolassa tyhjennettiin kirjahyllyä.
VastaaPoistaHyvin tehty!
PoistaNiin paljon kuin mainitsetkit tässä kirjoja, niin olen lukenut niistä vain yhden, Kuulin pöllön kutsuvan.
VastaaPoistaKohdan 1 Aino Kallaksesta kertovan kirjan haluan ehdottomasti lukea. Lähdenkin nyt kirjaston sivuille tutkailemaan, löytyisikö sitä.
Toivottavasti löydät. Teos on kaunis ja vaikuttava nuoruudenkuvaus.
Poista