27 marraskuuta 2022

Kaksikymmentä ajatusta persoonallisuudestani!

Kirjarikas elamani -blogista bongasin tämän kysmysmeemin ja ajattelin rohkaista mieleni ja kokeilla, minkälaisia ajatuksia itselläni herää, mitä sitä uskaltaa itsestään kertoa. No, tällaista tällä kertaa.  

1. Olen syntynyt Keski-Suomessa, pienessä maaseutukaupungissa yön hiljaisina tunteina, syksyn tuulissa, neljä päivää sen jälkeen, kun äidin lapsivesi oli mennyt.

2. Pienenä olin varma, että isona minusta tulee … Minulla ei lapsena ollut haaveita tulevaisuuden suhteen. Jossain vaiheessa taisin ajatella opettajan uraa, Boylstonin Helena-kirjat saivat haaveilemaan sairaanhoitajan alasta, mutta - ei minulla oikeastaan ole ollut mitään haaveammattia.

3. Parhaat piirteeni ovat. …. Hmm! En ole koskaan tohtinut kysyä.

4. Viimeisin sisustusostokseni on? Peitto vuoteeseen, joka tosin oli enemmän käytännön sanelema kuin sisutuksellinen.

5. Haluaisin matkusta niin moneen moneen paikkaan, mutta mm. Hurtigrutenin risteily on ollut haaveissani jo pitään, kun joskus pääsisi Norjan vuonoille.

6. Suosikkijuomani on granaattiomenamehu ja greippi-jaffa.

7. Lempiruokani on ranskalaiset / kanakeitto

8. Viikonloppuisin herkuttelen toisinaan, mutta yleensä syön ihan tavallista kotiruokaa. Herkuttelen ehkä enemmänkin viikolla, esim. wienerillä kahvin kera, mozzarella-pitsalla ...

9. Lempiblogini, joita seuraan säännöllisesti ovat kirja- ja askartelublogeja

10. Kirjat, joita olen lukemassa nyt, ovat Grazia Deleddan Äiti,  J.Spillmannin Jerusalemin kohtalonhetket. ja Fenelonin kirjeet.  Lukupinossa on myös monia muita teoksia, kuten novellianalyysia varten lainaamani moninaiset teokset

11. Lempilajini kirjallisuudessa on vanhat tyttökirjat, historialliset romaanit ja Lännen kirjallisuus.

12. Suosikkisovellukseni kännykässä ovat – en käytä kännykkäsovelluksia. Minulle riittää, että sillä voi puhua ja laittaa tekstiviestejä.

13. Kahvini juon maidon kanssa, hieman sokeriakin käytän. Mustana en pysty juomaan, mutta ilman sokeria voi hätätilassa juoda.

14. Viikkorutiineihini kuuluvat Hmm. Ei minulla taida mitään erityisiä rutiineja olla. Sunnuntain jumalanpalveluksessa käynti.

15. Viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa. Olen käynyt elokuvateatterissa vain yhden kerran, koska sain lipun lahjaksi Valitsin elokuvan kuitenkin huonosti tai ei ollut parempaa tarjolla ja kokemus oli sellainen, että haluan sen unohtaa. Viimeinen elokuva, jonka olen nähnyt, katsoin televiosta ja se oli Hostiles.

16. Rentoutuakseni luen, katselen tv:tä, selailen Kysy kirjastonhoitajalta kysymyksiä ja vastauksia (mikä tosin ei rentouta vaan herättää jotain muita tunteita) tai napsuttelen kuplamuovia.

17. Lemmikkieläimeni olisi koira tai kissa, jos siihen olisi mahdollisuus, mutta nyt ei ole

18. Lempivuodenaikani on syksy (ja kevätkesä).

19. Ruokabravuurini on herne- ja kanakeitot

20. Lempimusiikkiani on country- ja folkmusiikki, mutta enempi kuin genre, merkitsee yksittäiset kappaleet, esim. Kulkurin valssi, Akselin ja Elinan häävalssi, Mestaripiirros, Vain kotka lentää aurinkoon, Bridge over trouble water jne. 



6 kommenttia:

  1. Näitä on tosi kiva lukea! :) Ja oli tätä mukavaa väsätäkin.

    VastaaPoista
  2. Oli kiva lukea sinusta.
    Tuo kolmonen on tosiaan hieman hankala, ujostuttava.
    Lempimusiikista voisin vastata kuten sinä: enemmän yksittäiset kappaleet kuin joku tietty genre.

    VastaaPoista
  3. Olen joskus kirjoittanut kysymyksiä Kysy kirjastonhoitajalta -palstalle. Toisinaan vastaukset ovat paneutuneita, toisinaan siellä kysellään, että tietääkö joku muu, kerran olen omasta tiedostani sinne arvauksen kirjoittanut, en tiedä menikö se oikein.

    VastaaPoista
  4. Minäkin tykkään enemmän yksittäisistä kappaleista kuin genreistä tai bändeistä, yleensä sekä melodioiden että sanojen täytyy sykähdyttää.

    Jos saan sanoa kolmoskohtaan, niin kirjoitat todella mielenkiintoisesti kirjapostauksia kulttuurihistoriallisia yksityiskohtia painottaen ja olen saanut vuosien aikana paljon hyviä lukuvinkkejä blogeistasi! :)

    VastaaPoista
  5. Kiinnostavia vastauksia. Hurtigrutenin risteily olisi varmasti hieno elämys. Bridge over troubled water on ihana kappale.

    VastaaPoista

Älä roskaa!