lauantai 15. huhtikuuta 2017

Naisten aakkoset - O!

Tarukirja  laittoi aikoinaan liikkeelle haasteen Naisten aakkoset. Itse olen edennyt O-kirjaimeen ja kysymyksethän on vanhat tutut.

 1. Kuka on suosikki kirjailijasi?


Paronitar Orczy

Pidän paljon paronittaren Punainen neilikka -kirjoista, jotka sijoittuvat Ranskan suuren vallankumouksen aikoihin. Vaikka ne eivät olekaan mitään suurta maailmankirjallisuutta vaan paremminkin viihdekirjallisuudeksi luettavia, niin seikkailu, jännitys ja romantiikka kyllä ovat tekijöitä, joiden parissa viihtyy.

2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Margaret O'Brien  
Valloittava ja lahjakas lapsinäyttelijä, jonka ura ei tyssännyt aikuisuuteen. Olen nähnyt Margaretin roolisuorituksia ainakin elokuvissa Pikku naisia (Beth), Salainen puutarha (Mary),Cantervillen kummitus ja Kotiopettajattaren romaani.

3. Vaihtoehtoiset kysymykset (myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät).

a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustustya paremmin

Tanskalaisen kirjailija/journalisti Estrid Otttin tuotantoon. Häneltä on ilmestynyt suomeksi muutamia teoksia, kuten Lofootin Liisa, josta pidän paljon, mutta suomentamattomiakin teoksia löytyy ja niihin olisi kiva tutustua.

b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille?Janette Oke on kanadalainen kirjailija, jolta olen lukenut muutamia hengellisen kirjallisuuden genreen kuuluvia teoksia. Televisiossa tulee parhaillaan ykkösellä hänen kirjoihinsa pohjautuva Sydämen kutsumus -sarja, josta olen pitänyt paljon sen uudisraivaaja ja rajaseutuelämän kuvauksen takia. Okelta on ilmestynyt paljon kirjoja, joita ei ole suomennettu. Hyllystäni löytyy yksi englanninkielinen teos, joka täytyisi lukea uudelleen ja ilmeisesti siihen olisi jatkoakin. Lukisin mielelläni Janette Okea lisää ja olisi ihanaa, jos niitä ilmestyisi suomeksikin.

5 kommenttia:

 1. Minä en tunne ketään O-naisistasi! O'Brienin olen varmasti nähnyt jossakin luettelemistasi elokuvista, mutta enpä muistanut nimeä.

  VastaaPoista
 2. Janette Oken nimi tuntuu jotenkin tutulta, mutta en muista lukeneeni häneltä mitään. Enkä olisi tunnistanut tv-sarjan kirjailijan nimeä tästä, vaikka olen jonkin jakson katsonut tuosta Sydämen kutsumus -sarjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään sitä olisi muuten osannut yhdistää tv-sarjaan, ellei nimi olisi vilahtanut silmiin nimiluettelosta. Okelta on ilmestyneet suomeksi ainakin teokset Kutsumus ja Rouva tohtori, sekä Kerran kesällä -niminen nuorten kirja. Myös joku pikkulasten kirja on ilmestynyt suomeksi. Kutsumus-kirjasta olen kirjoittanut lyhykäisen arvion täällä: https://sheferijm.vuodatus.net/lue/2009/01/janette-oke-kutsumus. Pitäisiköhän lukea uudelleen,vai olisinkohan syvällisyyden kanssa nyt eri mieltä. Niin tai näin, niin Oken teoksiin tutustuisin mielelläni enemmänkin.

   Poista
 3. Minullakin on O seuraavana, ja vaikka muutama nimi on jo listalla, kirjain on yllättävän vaikea. Näistä nimistä minulle on tuttu vain Margaret O'Brien, näyttelijäntyönsä kautta. Nimestä en olisi häntä tunnistanut, mutta varsinkin tuo Beth-kuva on tuttu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä elokuvista nuo kuvat ovat, toinen on netistä löydetty ja toinen vanhasta Kultapossu-kerhon lehdestä, jonka ostin kirpparilta.

   Poista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.