perjantai 9. kesäkuuta 2017

Naisten aakkoset - P!

Jatkanpa taas  omalta osalstani tätä Tarukirjan  liikkeelle laittamaa haastetta ja vuorossa on kirjain


1. Kuka on suosikkikirjailijasi?


Niitä on useampiakin, mutta kyllä tähän ehdottomasti kuuluu Anni Polva, jonka Tiina-kirjat ovat lapsuudestani asti kuuluneet lukuinnostukseni elävöittäjiin. Myös joitakin muita Polvan kirjoja on tullut luettua, mutta niitä enempi aikuisille suunnattuja keveitä rakkauskirjoja en ole lukenut. Tässä yhteydessä täytyy mainita myös toinen suomalainen kirjailija Kaija Pakkanen, jonka kirjoissa on myös omanlaistaan viehätystä.

2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?


Näyttelijä Elina Pohjanpää

3. Vaihtoehtoiset kysymykset (myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät)

a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin?

Kirjailija Judith Pellan tuotantoon.

b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille?

Eleonor H: Porterin Pollyannan iloisuusleikkinsä kanssa.

EDIT 11.6. Pakko minun on vielä mainita yksi vertaansa vailla oleva kirjailija: Mary Elwyn Patchett, sillä hänen Australiaan sijoittuvat, eläimiä vilisevät kirjansa ovat kerrassaan ihaihaihania! Erityisesti rakastan hänen Ajax-sarjaansa, jossa hän (?) seikkailee yhdessä Ajax-koiransa ja hevosensa Tam-Tamin kanssa . En tiedä kertooko hän omasta lapsuudestaan, siksi tuo kysymysmerkki tuolla. Miten ihmeessä en muistanut tätä kirjailijaa, kun laadin tätä postausta.

1 kommentti:

  1. Judith Pellaa en tunne. Muut valintasi ovat tuttuja. Jostain syystä en aikanaan innostunut Tiina-kirjoista, vaikka muutaman luinkin.

    VastaaPoista

Kirjojen viehätys ei perustu ainoastaan lukemiseen ja siihen liittyviin tunteisiin ja reaktioihin. Osa viehätystä on niistä syntyvä keskustelu, ajatuksen jakaminen.