perjantai 25. marraskuuta 2016

Satu Heimonen: Suokaislan suloinen Cecilia!

Satu Heimonen
Suokaislan suloinen Cecilia
Mäkelä, 2014
165 s.
Kaikille kissojen ystäville omistettu kirja kertoo 10-vuotiaasta Milkasta, joka rakastaa eläimiä. Milkan vanhemmat ovat eronneet. Hänellä on isoveli Mikko sekä pikkuveli äidin uudesta suhteesta. Milkan isä Sami on ammatiltaan näyttelijä, isäpuoli taisi olla insinööri. Sami on asioihin suinpäin sukeltava tuuliviirityyppi, joka saattaa yks kaks matkustaa muille maille ja kiivetä vaikka kellotorniin. Ilpo taas, jota Milka kutsuu villasukaksi äitinsä miesluonnehdinnan takia, on päinvastainen tyyppi, harkitseva, säntillinen, luotettava.

Milka on pitkään toivonut itselleen lemmikkiä ja saa sen isältään ennakkosyntymäpäivälahjana. Lemmikki on ihana valkoinen ragdoll-kissa Suokaislan Cecilia. Isä ei ole keskustellut lemmikkiasiasta Milkan kanssa ja siitä tulee sitten polemiikkia. Saako Cecilia jäädä taloon, taloon, jonka omistaja on Ilpo. Tuo vakaa ja harkitseva, eikä niin mieltynyt pitkäkarvaisiin kissoihin, joiden karvat saattavat päättyä Aapo-vauvan suuhun.

Paitsi lemmikinpidosta ja vastuusta eläinten hyvinvointiin tämä kirja kertoo ystävyydestä. Milkan parhaat kaverit on kaksostytöt Venja ja Viivi. Miksikähän tytöt, varsinkin Venja on alkanut olla niin kummallinen sen jälkeen, kun Milka sai Cecilian? Kuvioihin astuu myös uusi tyttö, Heini, johon Milka tutustuu koulun näytelmäkerhossa.

Lainasin tämän kirjan kirjastoautolta, sillä saan tällä taas uuden kasvin kirjaherbariooni. En tiedä, olisikonko tullut kuitenkaan tätä lainanneksi, jos olisin selannut kirjaa enemmän ja huomannut mikä on Milkan 11-vuotissyntymäpäiväjuhlien teema. Ei ihan minun juttuni ollut nuo juhlat ja se verotti lukunautintoa aika lailla.
...
Kirjaherbario: Kaisla (Scirpus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.