lauantai 26. marraskuuta 2016

Helen Wells: Cherry Ames Jungle Nurse!

Helen Wells
Cherry Ames Jungle Nurse
Springer Puplishing Company, 2007
212 s.
Cherry Ames, suomalaisittain Ursula on ollut henkilökohtaisena sairaanhoitajana Englannissa. Nyt Ursula (käytän postauksessa tätä nimeä, koska se on tutumpi kuin Cherry) on palaamassa kotiin Yhdysvaltoihin yhdessä hoidokkinsa kanssa, kun hän yllättäen tapaa vanhan tutun, tohtori Bob Bartonin. Bob työskentelee eräässä terveyteen liittyvässä hyväntekeväisyysjärjestössä ja pyytää Ursulan mukaansa Afrikaan. Kenialaisessa kylässä on syntynyt unitautiepidemia.

Koska Ursulan ei ole enää pakko pitää huolta Martha Loganista, jonka kanssa hän kiertänyt Englannin maaseutua vaan tämä voi palata yksinkin Yhdysvaltoihin, tulee Ursulasta sairaanhoitaja Bobin projektiin.

Afrikassa Ursula ja Bob perustavat klinikan Ngogon-kylään ja joutuvat seikkailuun, jossa Ursula joutuu todelliseen vaaraan. Ursulan tarkka rikosvainu on päässyt timanttien salakuljetusjengin jäljille.

Cherry Ames Jungle Nurse teosta ei ole suomennettu. Tämä ei ollut yhtään hullumpi sarjan teoksista. Tarina oli ihan jäntevä ja sairaanhoitoakin sivuttiin.

I had probably better refresh you about this typanosomiasis bug. As you know, it's a parasite that's introduced into the body by the bite of a tsetse fly. The definie diagnosis is made by finding the parasite in the blood. That's what I'm going to do tonight - 

Itseäni jäi hieman mietityttämään luontokuvauksessa pieni antilooppi, joka kuulema ainoana antilooppina maailmassa pystyy uimaan veden alla. Todellako sellainen on olemassa? Täytyypä tutkia asiaa. 

Kiehtova erilainen miljöö tässä teoksessa.

EDIT: Mainittakoon, että tämän teoksen lopussa on myös pätkiä kahdesta muusta Cherry Ames -kirjasta muistuttamassa nokkelan sairaanhoitajan muista vaiheista ja innostamassa niidenkin pariin.

EDIT: Huomasin, että saan tällä Kirjaherbariooni uuden kasvin: Cherry = Kirsikka (prunus cerasus)2 kommenttia:

 1. No onpa harmi, että tätä Ursula-kirjaa ei ole koskaan suomennettu! Ehkäpä luen sen joskus englanniksi sitten. Nyt olen parhaillaan lukemassa sitä yhtä saksalaista tyttökirjaa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmipa harmi!
   Hyvää Adventtisunnuntaita sinulle ja mukavia lukuhetkiä.

   Poista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.