lauantai 28. tammikuuta 2017

Antikvariaatti- ja kirpputorilöytöjä!


Ystävän kanssa kiertelin paikallista hieman isompaa kirpputoria ja mitäs minä ensimmäisenä katselisin - kirjojapa tietysti. Tässä kirjakolmikko, joka ei ollut hinnalla pilattu.

1. Tauno Karilas: Halkihuulinen mies. Otava, 1941 
2. Paavo Ruotsalainen: Joululoma erakon majalla. WSOY, 1943
3. Elina Nevalainen: Kolmikon seikkailut, Tammi,1944

Kaikki kolme kirjoittajaa on minulle ennestään tuntemattomia, joskin nimenä Karilas on tuttu ja Paavo Ruotsalaisen Erakon majalla -teos löytyy hyllystäni lukemattomien joukossa. Ilmeisesti Joululoma erakon majalla on jatkoa siihen ja siksi sen ostinkin. Elina Nevalaisen kirjassa on alaotsikko kertomus nuorisolle talvisodan ajoilta. 

Kaikki kolme kirjaa on sotavuosina ilmestyneet ja tuona ajankohtana ilmestyneet suomalaiset lasten- ja nuortenkirjat kiinnostavatkin minua erityisesti. Kuinka ja millaisena ajankuva kirjoissa näkyy on kiintoisa aihe.


Nettiantikvariaatista löysin tämän intiaanien reseptikirjan, joka sekin oli ihan edullinen. Jotain perinteistä, jotain 'nykyaikaistettua" luulen löytäväni tästä kirjasta. Ehkä jotain reseptiä voisi kokeillakin, kunhan ehdin syventyä aineksiin ja valmistustapoihin. 

2 kommenttia:

  1. Antikvariaatit ja kirpputorit ovat ihania, kun ei voi koskaan tietää, mitä sieltä löytää! Siellä kaikki on mahdollista :) Löysit ihanan vanhoja kirjoja. Intiaanien reseptikirjassa taas on eksotiikkaa.

    VastaaPoista
  2. No kylläpä teit löydöt! Mekin käytiin itseasiassa eilen kirppiksellä ja meni vähän kirjaostolakko plörinäksi sen takia. Yleensä ei löydetä kirppikseltä kiinnostavia kirjoja paljoakaan, mutta eilen ne sitten hyppivät silmille kirppihyllyistä koko ajan...Päätettiin sitten, että se pari kertaa kun vuodessa käydään kirpputorilla saadaan ostaa kirjoja, jos on jotain mielenkiintoista. Muuten ostolakko pitää :D
    Tiia

    VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.