maanantai 16. tammikuuta 2017

Naisten aakkoset - K!

Tarukirjan liikkeelle laittama Naisten aakkoset on edennyt kohdallani kirjaimeen 

Koo-kirjain kokoo kirjailijat,  kasaan. Kirjailijaa kivaa, kovanlaista, konkaria kirjan kaivoin kerrostumista kirjainten.  Kaksi, kolme -  kahdenksankin kimmaa, kentiltä kulttuurin, kenties kokoon kertyis -

Kanssa Kokin, Konttisen kuljen kujilla kotoisten, Kaikkonen kai  keveästi korvaan kuiskaa kertomukset, kirjoihinsa kirkkahat, koruttomat koukerot. Kallas Kallas - kipunat kimmahti kynästänsä -

kuinka kaikki koordinoisin?

1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Aira Kokki, jonka omintakeinen tyyli ja kerronta on uponnut minuun. Myös Aili Konttisen lämminhenkiset tyttökirjat ovat minun makuun.


Aili Konttinen

2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltain muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Maija Karma

Kuvittaja Maija Karman monet herkät ja maanläheiset kansikuvitukset ja kirjankuvitukset ovat maan mainioita tarinan elävöittäjiä.

3. Vaihtoehtoiset kysymykset (myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät)

a.  Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin.

Jane Kirkpatrick
 
Kirjailija Jane Kirkpatrickin tuotantoon. Olen lukenut häneltä yhden ainoan suomennetun teoksen: Rakkaus kastele sydämeni ja haluaisin, että hänen kirjojaan suomennettaisiin enemmän. Tosin olen niin ihastunut tuohon suomennettuun teokseen,että olisin valmis lukemaan hänen teoksiaan alkuperäiskielelläkin.

b. Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille.

Susan Coolidgen  Katyn.


4 kommenttia:

  1. Maija Karman kansikuvat ovat jääneet minunkin mieleeni.

    VastaaPoista
  2. Maija Karman kuvitukset ovat todella viehättäviä ja tuovat paljon muistoja mieleen. Hän on oikea kotimaisen kuvituksen ikoni <3.

    VastaaPoista
  3. Aili Konttinen hyvä valinta ja tietysti Maija Karma! <3

    VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.