21 kesäkuuta 2019

Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall - Uuden ajan portailla!






Barbara Taylor Bradford
Cavendon Hall - Uuden ajan portailla
Alkuteos: Cavendon Hall
Suomentanut Eeva Koskinen
HarperCollins Nordic, 2014
447 + 1 s.


Cavendon Hall on sukukartano, jonka omistaa Inghamin aatelisperhe. Perheeseen kuuluu Mowbrayn jaarli Charles, hänen puolisonsa Felicity ja neljä tytärtä, neljä D:tä, kuten heitä kutsutaan: Diedre, Daphne, Delacy ja Dulcie. Liskäksi perheen pojat Guy ja Miles. 

Lisäksi tarinassa oleellinen osa on Swaneilla, jotka tietävät kaiken Inghameista. Inghamit ja Swanit pitävät yhtä ja heidän välillään kulkee  sukupolvien uskollisuuden ja  luottamuksen vala.

Tarinan henkilöt mainitaan teoksen alkulehdillä. Tätä listausta en jaksanut kyllä lukea ja käydä läpi vaan menin suoraan tarinaan.

Tarina jakautuu useampaan osaan, joiden johdantona on kirjallisuusviitteitä.
.
Cavendon Hall on romanttista kartanoromantiikkaa Downton Abbeyn hengessä. Downton Abbey tuleekin nyt uusintana YLE:llä ja sitä on ollut mukava seurata. Dowton Abbey onkin yksi suosikkisarjoistani. Cavendon Hall sitä vastoin ei noussut Downton Abbeyn tasolle. Kerronta kyllä piti otteessaan melkein  loppuun asti. Sitä luki kevyesti ja joutuisasti. Pääosan otti Inghamien toiseksi vanhin tytär Daphne, joka oli erityisen kaunis. Diedre, vaikka olikin vanhin tyttäristä jäi sivuosaan. Dulcie, vasta 5-vuotias tarinan alussa oli suloinen veikistelijä. Lisäksi oli Swanin perheeseen kuuluva Cecily, joka oli  Daphnen hyvä ystävä. Cecily oli loistava pukusuunnittelija ja hieman irrallaan tarinan pääjuoneesta häneen keskityttiin tarinan viime metreillä. 

Kevyttä kesähömppää, sanoisin. Ei aivan huonosti kirjoitettu, mutta ei mitään kovin syvällistä, suuria tunteita  herättävää (vaikka suuria tunteita herättäviä tapahtumia kyllä oli). Kovin kevyttä ja  pinnallista.

....
Kirjankansibingo: Ruutuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä roskaa!