11 helmikuuta 2021

Pariisi - Dacar -kirjarallin koontipostaukset! ARVONTA suoritettu!

EDIT 11.2.2021 klo 12.25 Arvonta on nyt suoritettu. Sääntöjen tarkistuksen jälkeen kisaan  otti osaa neljä onnistuneesti suoriutunutta, eli he olivat lukeneet vähintään kaksi kirjaa kahdesta eri kohteesta. Arvonnassa olivat siis mukana: Marika, Henna, Paula ja Suketus. Mielelläni olisi ottanut Mervinkin mukaan arvontaan, ilmeisesti hän  halusi jättäytyä pois arvonnasta.

Arvonta suoritettiin näin: arvontaan osallistujien nimet kirjoitettiin lipukkeille, jotka taiteltiin tikuiksi, joista sitten onnettarena toiminut  opiskelijatoverini veti voittolipukkeen, jossa lukee  Paula! 

 

Onneksi olkoon ja kiitos kaikille mukana olijoille. Otan yhteyttä voittajaan ja katson, mitä hänelle löytäisin aiheeseen sopivaa. Siinä voi mennä hetkinen aikaa.

--- --- ---

HUOMIO HUOMIO! Annan tähän haasteeseen lisäaikaa tammmikuun loppuun asti, jos jollakulla on tiedossa jokin haasteeseen sopiva kirja, jota ei aivan ole  ehtinyt lukea tämän vuoden puolella. Odotan linkityksiä ja koontipostauksia tähän postaukseen 10. helmikuuta asti, jonka jälkeen katson arvontatilanteen. 

https://sheferijm.blogspot.com/2020/01/ainon-lukuhaaste-vuodelle-2020-pariisi.html

Vuosi on lopuillaan ja Pariisi - Dacar -kirjaralli sen myötä. Itse jäin haasteessani turvatarkkailijaksi kolmella kirjalla ja mikä erikoisinta kuljin vastavirtaan Dakarista (Senegal)  Parsiisiin (Ranska).

1. Asta Särs Hiekka kukkii

2. Satu Prusti: Tahdon herättää aamuruskon (teos sijoittui Ranskaan)

3. Peter Englund: Kuningatar Kristiina -Tyttökuningas (Kerronnassa liikuttiin myös Pariisissa ja Ranskassa)

Aloitin kyllä lukea Projekti Gutenbergista löytämääni englannninkielistä kirjaa Travels in the interior of Africa, joka kertoo Mungo Parkin tutkimusmatkasta Afrikan sisämaihin ja Nigeriin, mutta en ehdi sitä enää lukea loppuun.

EDIT: Koska jatkoin hieman lukuaikaa ehdin saada tähän vielä yhden kirjan, jonka sattumalta löysin kirpputorilta. 

4. Jatkoajalla luin: Kaija Löytty: Papukaijanvihreät aurinkolasit

Tähän postaukseen voi siis jättää linkin koontipostaukseen tai ilmoittaa muuten haasteeseen lukemansa kirjat. Jos osanottajia on kolme tai enemmän arvon heidän kesken jotain aiheeseen liittyvää, mitä, sen saa aika näyttää.

Mukana olivat:

Marika Oksanhyllyltä

Suketus

Mervi (ei arvonnassa)

Henna

Paula


11 kommenttia:

  1. Sain luettua neljä kirjaa tähän haasteeseen. Enemmänkin oli tavoitteena, mutta kävin vain Pariisissa ja Algeriassa:

    Pariisi (Ranska):
    Patrick Modiano: Uinuvia muistoja https://oksanhyllylta.blogspot.com/2020/02/patrick-modiano-uinuvia-muistoja.html
    Anne Cathrine Bomann: Agathe https://oksanhyllylta.blogspot.com/2020/06/anne-cathrine-bomann-agathe.html
    Jen Wang: The Prince and the Dressmaker https://oksanhyllylta.blogspot.com/2020/07/jen-wang-prince-and-dressmaker.html

    Algeria:
    Alice Zeniter: Unohtamisen taito https://oksanhyllylta.blogspot.com/2020/06/alice-zeniter-unohtamisen-taito.html

    Kiitokset hienosta haasteesta! Tätä olisi tosiaan kiva yrittää jonain toisenakin vuonna, kenties paremmalla menestyksellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lisäajasta! Minäkin saan tähän vielä muutaman lisää, sillä löysin hyvän Timbuktu-kirjan ja yksi Pariisi-kirjakin on juuri kesken.

      Poista
  2. Aino, minulta on tulossa vielä yksi kirja blogiin (tuo Unohtamisen taito) huomenna, vaikka kiirettä pitää sen kanssa, ja kooste sitten uuden vuoden puolella. Mutta jää harmittamaan, kun on yksi Maliin sijoittuva kirja (Timbuktun hetket), jota en ehdi.

    Siksi ehdotus: Mitä jos jatkaisit samaa haastetta vielä joitain kuukausia? Jos se siis tuntuu sinustakin hyvältä idealta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon lisäajasta, Aino, tulee minulle tarpeeseen! Siirrän suosiolla tuon Unohduksen taidon ensi vuoden puolelle, kun se on sen verran kesken, ja ehdin sitten lukea vielä Timbuktu-kirjankin.

      Poista
  3. Sain luettua vain kaksi kirjaa. Nigeriin sijoittuvan kanssa kävi niin, että sitä oli vain yksi kappale Pirkanmaan kirjastoissa, ja kun se oli ollut kuukauden kuljetettavana niin aloin kysellä omistavasta kirjastosta että onko heillä havaintoa kirjasta. Mutta sitten tuli uudet koronarajoitukset ja joulun aika "sotkemaan", en ole saanut vielä vastausta.

    Olin siis vain Pariisissa
    https://hemulinkirjahylly.blogspot.com/2020/03/milja-kaunisto-tulenpunainen-kabaree.html

    ja Algeriassa:
    https://hemulinkirjahylly.blogspot.com/2020/12/alice-zeniter-unohtamisen-taito.html

    Jos haaste jatkuu vielä tämän vuoden puolella pidempään kuin pari viikkoa, saanen kerättyä lisää kohteita. Edellyttäen että keksin jonkun vaihtoehdon Niger-kirjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä! Niger on vaikea ja helppo sotkea Nigeriaan. Annan vielä lisäaikaa.

      Poista
  4. Minä jumahdin Pariisiin, enkä saanut postattuakaan mitään. Luin kaksi Agnès Martin-Lugandin teosta sekä Maylis de Kerangalin Maailma käden ulottuvilla. Jospa nyt lisäajan turvin pääsisin rallissa liikkeelle, pois Pariisista.

    VastaaPoista
  5. Eikä siis ole tarvetta olla mukana arvonnassa. Tämä on mukava haaste. Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Kiitos mukavasta haasteesta! Se sai minulla mukavan alkustartin, mutta sitten ralliauto taisi ajaa ojaan tai simahti muuten vain. Kaksi kirjaa sain luettua. Pariisista Irène Némirovskyn David Golderin (http://suketus.blogspot.com/2020/01/irene-nemirovsky-ja-ihmisluonnon.html) ja Algeriasta Joann Sfarin Rabbin katin (http://suketus.blogspot.com/2020/02/tammikuun-lyhyita-tikkurila.html).

    Ihanaa uutta vuotta ja hyviä lukuhetkiä!

    VastaaPoista
  7. Lisäajalla sain luetuksi kirjan Algeriasta eli Alice Zeniterin kohtuullisen muhkean sukuromaanin. Timbuktu kuitenkin jäi, mutta yhteensä kertyi 4 kirjaa. Tässä kooste:
    https://kirjanpauloissa.blogspot.com/2021/01/pariisi-dakar-kirjarallin-vaiheet.html

    VastaaPoista
  8. Vasta nyt huomasin, että arvonta on suoritettu. Kävipä tuuri, kiitos jo etukäteen voitosta. Sen lähettämisellä ei ole mitään kiirettä.

    VastaaPoista

Älä roskaa!