torstai 10. maaliskuuta 2016

Naisten aakkoset - A!

Naistenpäivä tuli ja meni, mutta hokasin vasta kivan haasteen, jossa etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa jollakin aakkosten kirjaimella ja ilmeisesti tarkoitus olisi edetä aakkosjärjestyksessä sekä vastataan kolmeen kysymykseen.

Tämä kuulostaa niin kivalta idealta, että täytyy ainakin kokeilla, kuinka pitkälle pääsee.  Suomen aakkosissahan ainakin Å ja Ä ja Ö saattavat olla hankalia, mutta voi tehdä muutkin kirjaimet.. No, katsotaan - rohkea rokan syö, niin kuin sanotaan.
1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Tähän on helppo vastata. Louisa May Alcott. Hänen viehättävät tyttökirjansa ovat kirjoja, joiden äärelle palaan yhä uudelleen. Eikä siitä ole montakaan päivää, kun katsoin televisiosta hänen Pikku Naisia -teokseensa perustuvan elokuvan. Louisa May Alcott on varmasti nainen ja kirjailija, joka on vaikuttanut moneen tyttölapsen elämään ja naiseksi kasvamiseen.

2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Hmm. Tätä täytyy ihan pohtia. Muuta kulttuuria kuin kirjallisuutta, no elokuvat, taide, musiikki - nyt teki pahan. Ei tule ketään mieleen, ei ainakaan A:lla alkavaa. No, pitkään googlailtuani ketä niitä olisi, tuli mieleen, eräs, jonka voisin mainita: Melissa Sue Anderson, joka muistetaan lähinnä Pieni talo preerialla -sarjasta, jossa hän näytteli Marya.Pieni talo preerialla oli suosikkisarjojani, kun sitä esitettiin ensimmäistä kertaa Suomessa ja liityin Melisssa Sue Anderson Fan-clubiin, josta sain muun muassa tämän valokuvan. Ihan kiva muisto tämä on, mutta ei juuri sen enempää. Fanittamisesta olen kasvanut jo ulos, mutta tämä nyt on oikeastaan ainoa A:lla alkava (sukunimen mukaan, kun yritän edetä), jokin muu kuin kirjallisuuden alan henkilö, jota jollain lailla voisi suosikiksi kutsua.


3. Vaihtoehtoiset kysymykset (myös muut alueet, kuin kulttuuri käyvät)
    a. Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin.
    b. Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille?

Apua! Mitä tähän nyt vastaisi. Tahtoisin kyllä nostaa esille Lousia May Alcottin ja hänen suomentamattomat teoksensa. Niillä olisi - näin uskon, paljon sanottavaa myös nykyaikana. 


4 kommenttia:

 1. Alcott oli minullakin mielessä tuohon ensimmäiseen kohtaan, mutta päädyin sitten kuitenkin Austeniin. Alcottin tyttökirjat ovat minulle edelleen rakkaita, ja nuorena niitä tuli luettua moneen kertaan.

  VastaaPoista
 2. Alcott olisi varmaan monen valinta ensimmäiseen kohtaan. Minulle hänen kirjansa eivät olleet yhtä rakkaita kuin Montgomeryn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on vaikea pistää Alcotia ja Montgomerya paremmuusjärjestykseen, sillä pidän paljon kummankin teoksista.

   Poista
 3. Pikku naisia on kyllä ihana, samoin Pieni talo preerialla <3

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.