maanantai 14. maaliskuuta 2016

Naisten aakkoset - B!

Naistenpäivän kunniaksi Tarukirja antoi haasteen, jonka idean oli löytänyt ruotsalaisesta kirjablogista. Idea oli niin hauska, että lähdin mukaan, vaikka kovin tuntuukin vaikealta ainakin, jos aikoo löytää vastauksen jokaiseen kysymykseen. Ehkä minulle riittää se, että löydän vastauksen pariinkin kohtaan, tai ainakin siihen tärkeimpään - ekakysymykseen.1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Bee on kirjailijoiden suhteen hyvä kirjain, sillä tähän löytäisi useammankin vastauksen. Vastaan nyt kuitenkin Enid Blyton, sillä Blytonin Viisikko-kirjat ovat kuitenkin olleet lukuharrastuksessani niin merkittävässä roolissa, että tätä kirjailijaa ei voi ohittaa, vaikka kuinka tekisi mieli vastata toisin - esimerkiksi Charlotte Bronte tai Harriet Beecher-Stowe tai .... 


2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi? 

Tämä on todella vaikea, sillä mieleen ei äkkiseltään nouse ainuttakaan beellä alkavaa nimeä, joka olisi erityinen suosikki, pitkän pähkäilyn jälkeen voin kuitenkin mainita Ingrid Bergman. Hänen näyttelijänlahjojaan ei voi kieltää. Folk-musiikin ystävänä voisin mainita myös Joan Baezin.

3. Vaihtoehtoiset kysymykset (myös muut alueet, kuin kulttuuri käyvät)
  
a. Kehen (kulttuurin edustajaan) haluaisit tutustua paremmin. 

Pyhän Birgitan elämä kiinnostaisi. Törmäsin häneen etsiessäni B:llä alkavia taiteilijoita, elämäalojen eudustajia ja vaikka en oikein katolisuutta ymmärräkään, niin hänen elämänsä kiehtoo. Hän on myös hyvä edustaja tähän haasteeseen, koska hänen perustamansa Naantalin Birgittalaisluostari oli tietojen mukaan ensimmänen laitos, joka sivisti naisia, Suomessa siis.

b. Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille?

Helen Boylstonin Helena-sarjan päähenkilön, jonka alkuperäinen nimi on Sue Barton. Ihana kirjasarja, joka kertoo sairaanhoitajaksi opiskelevasta nuoresta ja hänen urastaan unohtamatta romantiikkaakaan.


5 kommenttia:

 1. Tuo kirjain projekti on tosi kiva. Ehdin aloittaa omani tuota ennen.

  VastaaPoista
 2. B:ssä on todella valinnanvaraa. Minulla on yksi sama vastaus kuin sinulla, kun julkaisen omani.

  VastaaPoista
 3. Oi, ehdit jo B:hen. Minullakin on ollut Blyton tuohon ykköskysymykseen tyrkyllä - kävin jo lainaamassa muutaman Viisikko-kirjankin uusintalukua varten. :) Helena-sarja on ihana, minun suosikkini vuosien takaa.

  VastaaPoista
 4. Sinä ehdit jo B-kirjaimeen, minä vasta kirjoitin A-kirjaimesta. Kehtaanko tunnustaakaan, etten ole muistaakseni lukenut ainuttakaan Viisikkoa? Ehkä pitäisi nyt aikuisena korjata vahinko. Ingrid Bergman on kyllä hyvä.

  VastaaPoista
 5. Ehdit jo tähänkin :) Tämä on kyllä mainio haaste, nimiä tulvehtii mieleen väkisinkin... Minullakin ovat B-vastaukset jo valmiina, mutta odottelen niiden kanssa vielä vähän :)

  Minäkin luin Viisikkoja lapsena, mutta suursuosikkejani ne eivät olleet. Tärkeä ahmimisikäisen lukukokemus kuitenkin :)

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.