18 heinäkuuta 2017

James Herriot: Karvaturreista parhaat!






James Herriot
Karvaturreista parhaat
Alkuperäisteos: James Herriot's Favorite Dog Stories
Suomentanut Aarne T.K.Lahtinen ja Heidi Järvenpää
Kuvittanut Lesley Holmes
Otava, 1996
172 + 1 s.


Lämminhenkinen nostalgiakirja, jossa eläinlääkäri tarinoi kohtaamistaan koirista. Heitä oli Tricki Woosta, hemmotellusta kiinan palatsikoirasta Kessuun, jonka suurinta huvia oli metsästää säilykepurkkeja roskiksista. Karvaturreista parhaat on kokoelmateos, jonka tarinat on poimittu Herriotin kirjoista. Kirjan viehättävyyttä lisää ihanat vesivärimaalaukset eri koiraroduista ja Yorkshiren maisemista perienglantilaiseen tyyliin. Hellyydellä kerrotut eläintarinat ovat koskettavia ja vaikuttavia kaikessa yksinkertaisuudessaan, joissa ei hienostella sanoilla, mutta tuodaan elävällä tavalla esille se lämpö ja hellyys, mitä pieni karvaturri voi emännälleen ja isännälleen antaa.

Yleensä ihmiset jaetaan koira- tai kissaihmisiin. Tämä kirja on koiranystävälle, mutta kissojen ystävällekin on ilmestynyt omasa Herriotin Elämäni kissat. Itse lukeutunen niihin harvoihin (?), joka pitää niin koirista kuin kissoistakin. Jos minulla joskus olisi oma talo ja piha, niin haluaisin ehdottomasti sinne myös sekä koiran että kissoja. 
--
Helmet lukuhaaste 2017 kohta 10 Kirjan kansi on mielestäsi kaunis.

3 kommenttia:

  1. Mukava kansikuva, olen pari Herriotin kirjaa lukenut ja ovat hienoja tarinoita, osa traagisiakin, mutta elämänmakuisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Nämä ovat elävää elämää hieman muistojen kultaamin sävyin.

      Poista
  2. Tämä on varmasti kiva kirja. Olen lukenut tuon Elämäni kissat, ja sen tarinat olivat todella mainioita ja - kissamaisia. Pidän sekä koirista että kissoista, mutta koska elämän varrella on kodeissani ollut kissoja (yksi kerrallaan), niin olen niihin kiintyneempi.

    VastaaPoista

Älä roskaa!