17 tammikuuta 2023

Kirja-aarteita löydettyjä!

 

Vaikka kuinka yrittää olla ostamatta, niin aina sitä jostain löytyy kirja vastustamaton. Kuten nyt nämä kolme teosta, jotka viimemmäksi hankin. Olen  ajatellut, että hyvä sääntö olisi, että jos ostat yhden kirjan, pistä joku vanhoista kirjoistasi kiertoon. E-kirjat on kyllä tilankäytön suhteen hyvä ratkaisu, mutta mikä siinä onkin, että fyysinen kirja kädessä antaa ihan erilaisen tunteen ja tarinaan uppoutumisen. 

No, vein minä sitten kassillisen kirjoja kierrätykseenkin. mutta kuinka kävikään. Kierrätyshyllyä tutkiessani en voinut vastustaa, kun löytyi teos, joka harvinaisuudessaan oli ylittämätön. Nimittäin Fär-saarille sijoittuva ja färsaarelaisen kirjailijan, Hedin Brun kirjoittama Vieremä. Fär-saaret on yksi maailmankolkista, jonne tahtoisin matkustaa ja vaikka tuo kansikuva ei kovin kutkuttava ja luokseenkutsuva ole, niin takakannen esittely sen teki. Fär-saaret - kyllä! Lisäksi otin mukaan tuon Einari Vuorelan Korpirastas -runoteoksen, jonka luontoaiheiset runot kuulostivat kiehtovilta ja inspiroivilta. 3 kommenttia:

 1. Ei siitä mihinkään pääse, että on melkein mahdotonta lopettaa kirjojen ostelu kokonaan. Ja kyllä paperille painetut kirjat ovat aina parhaita. Minäkin kiinnostuin heti tuosta Vieremästä! Färsaarelaisista kirjailijoista ja kirjoista en olekaan kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fär-saarille sijoittuvia tarinoita olen lukenut, mutta että kirjailija itse on Fär-saarelta on minullekin uusi tuttavuus.

   Poista
 2. Hyvä löytö tuo färsaarelainen suomeksi! Ei varmasti ole paljoa sieltä käännetty suomen kielelle.

  VastaaPoista

Älä roskaa!