lauantai 11. elokuuta 2018

Paula Laaksonen: Sannan yllätysleiri!Paula Laaksonen
Sannan yllätysleiri
Uusi Tie, 1991
150 s,

Sannan yllätysleiri on jatkoa tarinaan Sanna ja esteratsun arvoitus. Sanna on 14-15-vuotias tyttö, ei vielä rippikoulua käynyt, mutta juuri sen alla elävä koululainen. Sanna on hevoshullu, kuten hänen pikkusiskonsa Jonnakin. Sannalla on oma hevonen Madanga, jolla hän on ajatellut ottaa osaa esteratsastuskilpailuihin. Sitten käy kuitenkin niin, että Madanga  loukkaa jalkansa eikä tiedä, onko siitä enää hyppääjäksi. Kaikki puhuvat, että Sannan pitäisi hankkia Madangalla varsa, mikä ei oikein innosta Sannaa. 

Koulun alkuun on enää muutamia viikkoja aikaa. Ratsastuskoulun opettaja pyytää Sannaa avukseen leirille pitämään huolta peruskurssilaisista ja Sanna suostuu. 

Jotain hämärää on leirillä kuitenkin liikkeellä, sillä yhtäkkiä mitä säysein tuntihevonen alkaa pukitella. Mistä oikein on kyse?.

Sannan yllätysleiri on ihan napakka hevostarina. Paitsi hevosia Sanna joutuu miettimään suhdettaan poikaystäväänsä Murtsiin ja uskovaisten juttuihin. Pikkusiskokin kun on lainannut kirjastosta Uuden Testamentin, mitä Sanna ei oikein sulata, niin uskovaisen pojan kanssa kuin tykkää seurustella.

Täytyi tarkistaa:

Suomalainen raha, jossa on Chydeniuksen kuva? 

Minulla tuli Chydeniuksesta mieleen vain säveltäjä Kaj Chydenius ja ihmettelin,että mitä. Ei kai hänen kuvaansa missään rahassa ollut. Mutta sehän oli valistuksen ajan suomalainen vaikuttaja  Anders Chydenius, jonka kuva oli tuhannen markan setelissä silloin aikaa ennen euroja. 

Alkulause: Koskaan ei voi etukäteen tietää, mitä tapahtuu.
Lopetus: Nyt mentiin, poika! sanoin sille hiljaa. - Otetaan voitto kotiin!

....

Kirjankansibingo: loma

Tähän olisi käynyt kyllä tuo kesäkin, mutta päädyin lomaan, koska Sannan kesäloman viimeisistä viikoista tässä kuitenkin oli ajallisesti kyse, vaikka hän ne käyttikin  niin sanotusti kesätöissä. Ja tällä sain kokoon täyden rivin,eli BINGO!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.