tiistai 22. joulukuuta 2015

Maalaismaisemaa, en saata unohtaa... KOONTIPOSTAUS!

Marilen 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä blogissa julkistama  Maalaismaisemia-haaste on minulle maaseudun tytölle kuin luotu. Luen muutenkin paljon kirjallisuutta, jotka sijoittuvat  maalaisympäristöön. Olen tähän postaukseen kerännyt tänä vuonna (2015) lukemani maaseutumiljööseen sijoittuvat kirjat, jotka mielestäni sopivat haasteen ideaan, olin lukenut ne sitten nimenomaan tätä haastetta silmällä pitäen tai muuten vain kiinnostuksesta kirjaa kohtaan. Kaikissa postauksissa ei siis ole viittausta maalaismaisemia-haasteeseen.

Leena Härmä: Tuittupää ja pikkku Totsi
Anni Swan: Sara ja Sarri
Mildred Walker: Syysvehnää
Kerttu Saalasti: Anna hänelle nöyrä mieli
Elina Aro: Karela tulee meren yli
Marie Hamsun: Tunturilaaksonlapset talvipuuhissa
Jeanna Oterdahl: Tunturin tyttö
Gunvor Fossum: Pieni eläinlääkäri
Eira Pättikangas: Edessä uusi kevät
Laura Ingals Wilder: The long winter 
Laura Ingals Wilder: By the shore of Silver Lake

Tämä kirja sopii haasteen henkeen, sillä hänen kirjansa, jos mitkä ovat maaseutukuvausta parhaimmillaan ja alkuperäisimmillään.

Enid Blyton: Adventure stories 

Otan tämän kirjan mukaan tähän haasteeseen, sillä kirjan jälkimmäinen tarina sijoittuu Skotlannin nummille ja siinä puhutaan ainakin paimenista ja kiipeillään ja seikkaillaan kallioluolissa ja syödään eväitä luonnon helmassa.

Saattaa olla, että hyvinkin ehdin vielä ennen vuodenvaihdetta lukea jonkin maalaistunnelmaisen kirjan, mutta koska olen jo vähintään saavuttanut sen, mikä tavoitettavissa on,  julkaisen tämän postauksen jo tässä vaiheessa.

Kiitos Marilee kivasta haasteesta!1 kommentti:

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.