10 syyskuuta 2018

Toshiko Kanzava: The Foxes and The Horse-Dealer!






Teksti: Toshiko Kanzawa
Kuvitus: Daihachi Ohta
Sovitus: Kenichi Mizusawa
Englanninkielinen käännös Ann Brannen
Picture Story Series/Gakken, 1973 
23 s.

Japanilainen satuveijaritarina kertoo hevoskauppiaasta nimeltä Ginnen. Hän oli hyvin kuuluisa hevoskauppias. Eräänä päivänä hän on lepäämässä ruohikolla, kun lähellä, kummun takana on kaksi kettua, jotka keskustelevat. - Muutu sinä hevoseksi ja minä muutun hevoskauppiaaksi. Sanoo toinen ketuista. Sitten myyn sinut markkinoilla ja saadaan hyvät rahat, joilla voidaan ostaa  paistettuja papuja. - Joo, niin teemme. Myöntyy toinen kettu. Tavataan täällä aamulla.

Hevoskauppias on kuitenkin kuullut kaiken. Hän meneekin aamulla paikalle ja toinen kettu luulee, että tämä on hänen kettukaverinsa. Sitten kettu muuttuu hevoseksi ja Ginnen lähtee markkinoille, missä myy hevoseksi muuttuneen ketun.

Kettu, joka on myyty hevosena laitetaan talliin eikä ketään saavu häntä vapauttamaan niin kuin oli sovittu. Hän on muuttanut taas itsensä ketuksi ja saa lopulta kaivettua itsensä ulos. Tapaamispaikassa ketut kyräilevät toisiaan ja toinen syyttää, että missäs rahat ovat. He huomaavat tulleensa huijatuiksi. Mutta ovelat ketut keksivätkin uuden juonen. He muuttavat itsensä kaupunginviskaaleiksi ja menevät Ginnenin luo syyttäen tästä huiputuksesta. Huijasit rahat. Ginnen antaa rahat viskaaleiksi muuttuneille ketuille. 

Kettujen oveluudesta kertova satukirja, jonka kuvitus vie enemmän Kiinan tai Mongolian suunnalle.
..
Pieni Helmet -lukuhaaste kohta 6: Kirjan tapahtumat sijoittuvat mielikuvitusmaahan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä roskaa!