09 joulukuuta 2021

Kevään uutuuskirjoja odotellessa!

Kevään uutuuskirjoja odotellessa esittelen minäkin muutaman tärpin, toisin sanoen kiinnostavan kirjan.  

 

 
SILTALALTA!
 
Anni Swanin sadut ja nuorten klassikot ovat ihastuttavia. Anni Swanin elämä ja vaikutus suomalaisen kirjallisuuden saralla on vaikuttava ja toki olisi kiinnosstavaa lukea hänen todellisesta elämästäänkin, mistä hän sai innoituksensa? Elämänkerrat ovat toki muutenkin kiinnostavia. 


TAMMELTA!
 
Sotahistoria ei ehkä ole minun ominta genreäni, mutta Lotta Svärd kiinnostaa ihan sukututkimuksenkin vuoksi. Mikä sai nuoret naiset liittymään Lotta-järjestöön ja lähtemään pois kotoa kauas sodankin keskelle?  Silja-Elina Laitosen Valinta kuulostaa kiintoisalta teokselta, vaikka on ilmeisesti kaunokirjallista enempi kuin historiallisesti dokumentoitua.


 
BAZARILTA!
 
Uuden ajan opettaja sijoittuu Italiaan ja Montessori-opetuksen vaiheisiin. Olen tainnut nähdä aiheesta jonkun tv-filmin joskus muinoin ja aihe kuulostaa kiehtovalta.


 
BAZARILTA!

Kirjasto Pariisin sydämessä kuulostaa myös teokselta, jonka saattaisin hyvin tykätä lukea. Tarina kulkee kahdessa aikatasossa. Toinen maailmansota ja vastarintaliike ovat aiheina sellaisia, jotka herättävät kiinnostuksen. 

 


AULA & CO:lta

Suhtaudun hieman skeptisesti Heather Morrisin Kolmeen sisareen, mitä tulee sen tosipohjaisuuteen. En ole lukenut hänen aiempia teoksiaan juuri tämän skeptisyyden takia. Kolme sisarta kiinnostaa kuitenkin kuvauksen perusteeella kauniina ja koskettavana teoksena oli sen kirjoittamisen syy sitten mikä onkaan ja tosipohjaisuus totta tai ei.




AULA & CO:lta

Lasten junan kiinnostavuus on Italian historia ja lapset. Tosipohjaiseksi tämä mainitana. Tiedän vain, että ainakin Amerikassa on yli sata vuotta sitten kuljetettu orpolapsia junalla New Yourkista muualle maahan. Italian Lasten junasta en ole kuullutkaan. Aihe on kuitenkin kiinnostava. 


GAUDEAMUKSELTA!

Tämä kuulostaa tosi kiinnostavalta ja kiehtovalta teokselta uskoi sitten ihmeisiin tai ei. Historiaa  ja teologiaa yksissä kansissa.


INTO

Leena Lindahl

Piilossa

Norjaan sijoittuva juutalaisen naisen selviytymistarina kuulostaa myös lukuhaluja herättävältä tarinalta. Holokaustia sivuavia tarinoita on lähinnä Keski- ja Itä-Euroopasta, joten Norjaan sijoittuva tarina on siinäkin mielessä kiintoisa lisä aiheeseen.


AVAIMELTA!

Sakari Topeliuksen elämänkertaan olisi hauska tutustua. Kansikuva teoksessa on aika eksoottinen. Sitäkin olisi hauska tutkia, miten on päädytty tällaiseen kansiratkkaisuun.

6 kommenttia:

  1. Kiinnostavia kirjoja, varsinkin tuo Valinta ja Pariisin sydämessä. Kun selasin katalogeja, ei tullut kirjoitettua ylös ihan kaikkia minua kiinnostaneita kirjoja, joten en enää muista, missä ne kaikki olivat. Minua kiinnosti esimerkiksi kirja juutalaisnaisesta, joka piileskeli Norjassa natsimiehityksen aikana. Kirjan nimi oli ehkä Piilossa, mutta kirjailijaa ja kustantajaa en muista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin tuon Piilossa-teoksen tiedot ja se kyllä kuulostaa kiinnostavalta minunkin silmiin.

      Poista
  2. Tuo Verta vuotava kuva vaikutti potentiaalisesti kiinnostavalta, sellaiselta että ainakin haluaisin selata että miltä näyttää.
    Mitä olen kevään katalogeja selannut, kaunopuolella ei osunut vielä mitään ehdottomia hittejä, odotellaan josko kanssalukijat nostavat esiin kiinnostavia tapauksia (ehkä myös selasin ne osiot aika pinnallisesti), tietokirjoissa oli jotain kiinnostavia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verta vuotava kuva on ainakin taustatietojen perusteella hyvinkin mielenkiintoinen. Kansikuva ei ehkä sinänsä edistä kiinnostavuutta, mutta sisältö herätti todellakin kiinnostuksen tätä teosta kohtaan.

      Poista
  3. Kiitos kevätkirjojen kattauksesta. Heather Morrisin teokset voi lukea myös fiktiivisinä ja olen pitänyt kahdesta kirjasta Auschwitzin tatuoijasta ja Cilkan tarinasta. Cilkan tarina oli jopa vielä pahempi. Molempien taustalta löytyy tosipohja, joista kerrotaan kirjojen lopussa, mutta tarinat ovat fiktiivisiä.
    https://kirjasahkokayra.blogspot.com/2019/10/heather-morris-auschwitzin-tatuoija.html
    https://kirjasahkokayra.blogspot.com/2020/02/heather-morris-cilkan-tarina.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä nähnyt ja lukenut näistä Morrisin aiemmista kirjoista olevia arvioita ja katsauksia, vaikka en itse teoksia olekaan lukenut. Vaikka holokaust aiheena kiinnostaa niin en kuitenkaan ihan kaikkia holokaust-kirjoja aio lukea, jotkut kiinnostaa, jotkut työntävät syystä tai toisesta luotaan tai eivät herätä kiinnostusta. En tiedä, mistä tuo skeptisyys Morrisia kohtaan on syntynyt, pitäisi kai hieman tonkia asiaa syvemmälti. En tiedä, tarkoititko että Cilkan tarina on parempi vai pahempi, mutta ei kai sillä ole väliä. Tarinat ovat pahoja, mutta pahuuden takaa voi löytyä hyväkin tarina.

      Poista