15 joulukuuta 2021

Viime ajan kirjahankintoja!

 Jospa tässä taas esittelisi hieman viime aikojen kirjahankintoja, uudempia ja vanhempia löytöjä, joita ei ole voinut vastustaa.  

 Nettiantikvariaatista keräsin pinollisen luettavaa.  Intiaanit ovat erityiskiinnostukseni kohde joten tämä Tulilintu-kuvakirja upeinen kuvineen herätti heti kiinnostukseni harvemmin vastaan tulevalla aiheellaan. 

 


Toinen aihepiiri, joka on alkanut kiinnostaa on neuvostoliittolainen kaunokirjallisuus.Tämä todellisuuspohjainen tarina naisesta, joka yhdessä miehensä kanssa ottaa viisi orpolasta kasvatettavakseen kuulosti sen verran hyvältä tarinalta, että ajattelin, jotta mikä ettei - otetaanhan ja luetaan.


Pohjoismaiden (Norja, Tanska, Islanti) kirjallisuus on myös lukuhaluja herättävää. Kristmann Gudmundssonin teos Maan lapset päätyi myös kirjapinooni, sillä kirjailjalta aiemmin lukemani Morsiuspuku oli todella kiintoisa teos. Ehkä Gudmundssonia voisi lukea siis enemmänkin.


Kaija Pakkkasen Missu löytää ratkaisun on ilmestynyt myös WSOY:n julkaisemana. Tämä Gummeruksen vanhempi painos herätti siksi kysymyksiä. Millä tavalla kirja voi päätyä kahden eri kustantajan valikoimiin. Missu löytää ratkaisun on tullut luettua aiemminkin.



Vanhempi tyttökirjallisuus on sitten genre, joka ihastuttaa lukijan mieltäni. Tämä Ulrika Widmarkin Olivia karkuteillä herätti kiinnostukseni kansikuvallaan ja päähenkilön nimellä. Olivia taisi olla se hakusana, jolla kokeilin löytyisikö mitään kiinnostavaa.


Lapin Liisa päätyi 20 sentillä mukaani kirpputorikierroksellani. Pieni runomuotoinen lasten kuvakirja vaikutti hauskalta nojatuolimatkalta Lapin tuntureille.

 


Ostan harvemmin kirjoja aivan uutena, mutta tämän vuoden uutuuskirjoissa oli kaksi, joista olen ajatellut, että voisin hankkia. Joululahjaostoksilla ollessani nämä päätyivät omakseni. Rosa Liksomin Väylä on saanut monen kirjabloggaajan ylistävät kiitokset. Ne teemat, jotka minut sai haluamaan tämän teoksen kirjahyllyyni ovat: lapsinäkökulma, lehmät ja murre. J.P. Koskisen Haukansilmässä taas intiaanit, siirtolaisuus jaSuomi-näkökulma aiheeseen kiinnostavat. Itselläni on pöytälaatikossa tarinanraakile jossa on hieman samoja teemoja ja ajattelin, josko tästä saisi hieman näkökulmaa erinäisiin seikkoihin, joita en ole pystynyt ratkaisemaan saadakseni tarinalle jatkoa.

Kun ottaa huomioon nämä ja kaikki aiemmin, vielä lukemista odottavat teokset, niin kyllä näissä tovi ja toinenkin vierähtää. Toiset tarinat lukee joutuisammin, toiset hitaammin.Toisista ehkä nauttii enemmän, toisista ei tiedä, josko kuitenkin pettyy. No - toivotaan, että ei nyt kuitenkaan pettymystä tulisi.

8 kommenttia:

  1. On siinä monenlaisia löytöjä. Intiaanit kiinnostavat minuakin, ja neuvostoliittolaista kirjallisuutta voisi joskus lukea. Tuo Gudmundsson herätti uteliaisuuteni, hänestä en tiedä mitään. Uusista kirjoista Väylä on kiinnostava ja on myös minun lukulistallani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gudmundsson on islantilainen nobel-kirjailija viime vuosisadalta. Väylä kuulostaa lukemieni postausten perusteella todella kiintoisalta teokselta.

      Poista
  2. Olet tehnyt kiinnostavia kirjahankintoja, ja myös edullisia. Intiaanikirjat kiinnostavat minuakin. J P Koskisen Haukansilmä innosti lukemaan lisää intiaaneista ja katsomaan heidän elämäänsä kuvaavia elokuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intiaanikulttuuri on aihe, joka jaksaa kiinnostaa, vaikka kaikkea ei voikaan hyvillä mielin omaksua. Onneksi nykyään on jo sellaisia elokuvia, filmejä, joissa intiaanit saavat arvostusta eikä heitä kuvata vain vihamielisinä villeinä.

      Poista
  3. Kivoja löytöjä! Blogiasi on mukava lukea, kun täällä on kaikenlaisia vanhoja aarteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vanhoissa kirjoissa löytyy todellakin pienempiä ja suurempia aarteita.

      Poista
  4. Kylläpä olet tehnyt hyviä löytöjä. Niistä saa lukuiloa pitkäksi aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lukuiloa kyllä riittää. Ei maailmasta tunnu kirjat loppuvan.

      Poista

Älä roskaa!