lauantai 6. elokuuta 2016

Kansojen juurilla on vaellettu!

Suketus: KANSOJEN JUURILLA -HAASTE!

KANSOJEN JUURILLA -lukuhaaste on ollut minun mieleeni. Minä vain yllätyin, kun huomasin, että nyt tuleekin kiire, sillä haaste olikin ilmoitettu päättyväksi jo 9. päivä tätä kuuta. Ehdin kuitenkin lukea seitsemän kirjaa, joista neljä intiaaniaiheisia, yksi maoreihin liittyvä ja sitten siinä ja siinä hilkulla, voiko sitä lukea mukaan tuo Lappia käsittelevä, jossa sivuttiin saamelaisuutta. Ehkä nyt kuitenkin niukin naukin sain haasteen suoritettua, jos armollisia ollaan. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin ehkä löytänyt jonkun kunnon kaunokirjallisen teoksen saamelaisiin liittyen, nyt kirjastoauto, jolla lähinnä pystyn käymään oli heinäkuun lomalla eikä kiertänyt ja näin olin omien varastojen varassa.

Tässä vielä listaus tähän haasteeseen lukemastani.

1. Irja Klemola: Nopsajalka ja Tähtisilmä
2. Ulf Uller: Haukansilmä ja Minnetonka 
3. Welma Wallis: Kaksi vanhaa naista 
4.  Berta ja Elmer Hader: Urhea Metsämies
5. Raimo Suikkari: Suomen kaunis Lappi (saamelaisuutta sivutaan)
6. Witi Ihimaerar: Valasratsastaja 
7. Eleanor Clymer: Intiaanipoika Oravanjalka 

Kiitos Suketus kivasta ja innoittavasta haasteesta.

3 kommenttia:

 1. Olitpas ahkera! Tämä oli minullekin mieluista ja ilmeisen tarpeellinen haaste, sillä tuli luettua paljon sellaista mihin ei olisi ehkä muuten tarttunut :)

  VastaaPoista
 2. Sinulla on komea sarja kirjoja. Tämä haaste innosti minuakin, mutta nyt huomaan, että en ole oikein kunnostautunut lukemalla aiheen kirjoja, vaikka monta kiinnostavaa olen kirjastostakin lainannut. Minulla on vielä viimeinen, kolmas kirja, kesken, mutta onhan tässä vielä kaksi päivää...

  VastaaPoista
 3. Ehdit lukea paljon tähän haasteeseen. Lukemistasi Valasratsastaja kiinnostaa myös minua. Olen tainnut nähdä ainakin pätkiä siitä tehdystä elokuvasta, mutta kirjaa en ole lukenut.

  Blogissa on sinulle haaste. Kiva, jos ehdit vastailemaan!
  http://oksanhyllylta.blogspot.com/2016/08/liebster-award-tunnustus.html

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.