lauantai 16. joulukuuta 2017

Naisten aakkoset - T!

Jatkampa taas  omalta osaltani tätä  Tarukirjan  liikkeelle laittamaa haastetta, jossa olen päässyt nyt kirjaimeen
1. Kuka on suosikkikirjailijasi? 

Ethel S. Turner ja hänen nuortenkirjansa ovat valloittaneet sydämeni. Suomalainen ihan kiintoisa kirjailija on Tyyni Tuulio jonka Tuulia-nimellä  kirjoittamat nuortenkirjat ovat ihan luettavia ja ajankuvina mukavia.

2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

  
Näyttelijä Elisabeth Taylor, on yksi vanhojen Hollywood-elokuvien suosikki. Hänen elokuvistaan tahdon kuitenkin mainita hänen lapsiroolinsa Lassie-elokuvissa.

Shirley Temple on toinen lahjakas lapsinäyttelijä, jonka elokuvia tahtoisin nähdä enemmänkin, erityisen kiinnostavaa olisi nähdä hänen suorituksensa Wigginsin Villiruusuna (Rebekka of Sunnybrook farm). Tosin en ole ollut niin ihastunut esimerkiksi Pikku Prinsessa elokuvaan, jossa Shirley oli pääosassa, koska minusta, jos kirjasta tehdään elokuva, niin liiat oikomiset ja muutokset juonen suhteen eivät ole hyvästä.

3. Vaihtoehtoiset kysymykset (myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät)

a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin?

b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille?

Aira kokin Avattu ovi -kirjan kertojaminä Teresian ja hänen ystävänsä Tekla.


2 kommenttia:

  1. Mainitsemasi kirjailijat ovat tällä kertaa minulle outoja, mutta näyttelijät sitäkin tutumpia. Pikku prinsessa -elokuvasta olen samaa mieltä kanssasi. Kirja oli lapsuuteni suuria suosikkeja.

    VastaaPoista
  2. Minullakin T on seuraavana vuorossa. Kuten Margitille, minullekin näyttelijät ovat tuttuja. Muistan Shirley Templen elkuvat televisiosta, niitä olen lapsena nähnyt ja varmaan myöhemminkin.

    VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.