perjantai 22. joulukuuta 2017

Henry Wadsworth Longfellow: Hiawatha!Henry Wadsworth Longfellow
Hiawatha
Kuvittanut Susan Jeffers
Alkuteos: The song of Hiawatha
Suomentanut Aale Tynni
WSOY, 1985
Ei sivunumerointia


Susan Jeffersin kuvitus Longfellowin teokseen on upea ihan katseltunakin. Olen lukenut Hiawathasta aiemminkin ja postaus lukukokemuksesta löytyy täältä.  Palasin tämän kuvakirjan äärelle, jotta saisin täydennettyä Helmet lukuhaastetta  2017, jossa minulla on vielä aika  kurominen, jos aion saada kaikki kohdat merkityiksi.

Tämä sopii mielestäni Helmet lukuhaasteen 2017  kohtaan 9: Toisen taideteoksen inspiroima kirja, sillä paitsi, että Jeffers on tehnyt kuvakirjansa Longfellowin runon innoittamana on Longfellow puolestaan saanut omaan teokseensa vahvoja vaikutteita meidän suomalaisten kansalliseepoksesta Kalevalasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.