keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Heikki Valpas: Vempulan metkut!


Heikki Valpas
Vempulan metkut
Uusi Tie, 2000
51 s,

Kuvitus Eeva Lehtinen

Vempula, oikealta nimeltään Veera Inkeri on Piippolan Ellan ja Pekan keskimmäinen lapsi. Hänellä on isoveli Veli-Pekka ja pikkusisko Hanna. Vempula itse on aika vempula. Lystikäs tyttö, joka on sukua Astrid Lindgrenin Eemelille, jos puhutaan toilauksista.

"Tyttö on välillä kuin elohopea ja seuraavassa hetkessä kuin tyyni lammen pinta. Hän ajattelee vilkkaasti pienillä aivoillaan. Vempula on hyvin veitikkamainen tyttö, oikea päivänsäde."

Vempulalla on ystävä, naapurin poika Lassi, jonkan kanssa hän tutustuu niin Kurre-oravaan, rouva Harakkaan kuin kärppäänkin, joka kärppänä luikkii piiloon. 

Vempulan metkut on hauskasti kerrottu ja mukavasti kuvitettu kesäinen kertomus, jossa on myös kristillinen sanoma anteeksiantamuksesta.

---
Helmet lukuhaaste 2017 kohta 11: Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja. Minä tunsin Heikki Valppaan ennen kaikkea lastenleireiltä ohjaajana. Hän oli ensisijaisesti saarnaaja, seurakunnan paimen, evankelista, sananjulistaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.