13 maaliskuuta 2020

On tullut tehtyä vähän kirjahankintoja viime aikoina!


Eräs huvittelunmuoto mulla on selailla nettiantikvariaattien tarjontaa, joskus jotain lipuu ostoskoriinkin, niin kuin nyt nämä vanhat, vaan niin mielenkiintoiset teokset.




Tykkään lukea vanhoja tyttökirjoja. Nykyisin olen laajentanut poikakirjojen puolellekin. Kartanoromantiikka kiinnostaa myös, kuten historia. Joan Haslipin Keisarinnan yksinäisyys -teosta olen haikaillut jo pitkän aikaa.  Kirpputorilta onnekseni löysin tämän Itävallan Keisarinna Elisabetista kertovan elämänkerran.


James Oliver Curvoodin kirjat kiinnostavat lännen- ja erämaa-aiheillaan. Tämän teoksen kansikuva on erityisen kiehtova ja kutsuva, sillä rakastan viulumusiikkia. Tosin en tiedä, missä määrin viulua soittava mieshenkilö liittyy tarinaan, jollain tavalla ilmeisesti kuitenkin, koska on kanteen kuvattu.


Grönlanti on maanosa, joka kiehtoo karuihin seutuihin mieltynyttä makuani. Tämäkin on elämäkerrallinen ja historiallinen teos eskimokulttuurin ohella. Tilasin myös saman kirjoittajan toisen teoksen, joka ei ole vielä minulle asti ehtinyt. Odotan kuitenkin näiltä kahdelta teokselta kiintoisaa matkaa jäiselle vyöhykkeelle.

Kansikuvattomia teoksia ovat L. Onervan runokirja, joka löytyi myös kirpparilta, Erna Heinbergin IIIA-luokan Inkeri (koululaiskertomus) sekä West Lathropin intiaaniseikkailu Mustan virran vanki. Harmikseni huomasin sittemmin, että siitä olisi löytynyt myös kansikuvallinen vaihtoehto toisaalla. No. Useamman kirjan tilaus samasta paikasta kuitenkin säästi postikuluissa. 

Tässäpä näitä kiehtovia tarinoita pitkäksi aikaa puhumattakaan muista ennestään lukemattomista teoksista, joita hyllyihini on kerääntynyt tai joita kirjastoautolta tulee lainailtua. Ei lukeminen maailmasta lopu ja hyvä niin, ainakin, jos on hyvää luettavaa.

2 kommenttia:

  1. Mukavia hankintoja. Minulla on yksi Curwood lukematta.

    VastaaPoista
  2. Antikvariaateista löytyy todellisia aarteita, ja on kiva, kun netin kautta ne ovat kotonakin käden ulottuvilla. Tuo Nuoruuteni Grönlannissa vaikuttaa kiinnostavalta. Minuakin kiehtovat karut ja arktiset seudut. Keisarinnan yksinäisyyskin on varmasti kiinnostava teos.

    VastaaPoista

Älä roskaa!