27 toukokuuta 2021

Arto Hämäläinen: Mynttilästä Myanmariin!

Arto Hämäläinen

Mynttilästä Myanmariin

Aikamedia, 2013

392 s,

 

 "Olen kiitollinen myös omille  vanhemmilleni. He antoivat mallin jossa Jumalan asiat olivat pyhiä. Samalla heillä oli jalat maan pinnalla. Jumalan yliluonnollinen todellisuus oli yhtä totta kuin arki."



Arto Hämäläisen Mynttilästä Myanmariin on elämänkerrallinen katsaus siitä, miten pienen pojan haave lähetystyöstä  toteutui ja vei Suomesta maailmalle. Teos ei ole kronologinen, vaikka lapsuudesta lähteekin, vaan etenee  polveillen ajatuksen virtana, muistikuvina ja  vaiheina elämässä.

Arto Hämäläinen ei tuo teoksessa esiin niinkään itseään, kuin Kristusta ja Hänen työtään. Mynttilästä Myanmariin on toki elämänkerta miehestä, jonka elämää usko ja Jumalan johdatus on vienyt eteenpäin, mutta se on paljon enemmän kuin yhden ihmisen elämänkerta. Mynttilästä Myanmariin tutustuttaa lukijan suomalaiseen helluntalaisuuteen, sellaisena kuin se on seurakuntaelämässä, julkaisutoiminnassa ja lähetystyössä, erityispainotus lähetystyössä. Tässä teoksessa avautuu yhtä lailla arjen kokemukset kuin lähetystyön haasteet, joista ei aina vaarojakaan puutu.

...

Kirjan kannet auki -lukuhaaste kohta 4: Lue kirja, jonka kannet hymyilevät.

j.k. Täytyy myöntää, että minulta jäi pari viimeistä lukua lukematta, sillä erinäisten tuntemattomien henkilöiden luonnehdinnat kirjoittajasta eivät oikein innostaneet, koska niissä toistui samat asiat hieman eri sanoin.

2 kommenttia:

  1. Tällaisesta kirjasta en ollut kuullutkaan. Myanmar on kiinnostava maa, joten tämän voisi joskus lukea. Minulla on omassa hyllyssä yhden siellä (silloin vielä Burmassa) olleen lähetin omakustannekirja, jonka olen löytänyt joskus kirpputorilta. Sen lukemista olen jo kauan suunnitellut, nytkin viime kuukausina, kun Myanmar on ollut paljon uutisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on aika vähän Myanmarista, vaikka lopussa kyllä esitellään eri maiden tilannetta. Tämä on enemmän lähetysjohtajan näkökulmasta kirjoitettu 'yleiskatsaus', jossa on pieniä hetkiä eri elämästä ja tilanteista.

      Poista

Älä roskaa!