keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Tuli tehtyä vähän kirjaostoksia!Tuli taas tehtyä vähän kirjaostoksia. Tässä onkin taas lukemista pitkäksi aikaa. Vanhempaa kirjallisuuttahan nämä edustaa, harvempi näitä lukee, minä näihin tarinoihin kuitenkin uteliaana sukellan, kunhan opiskeluiltani ja muilta lukemisilta ehdin. 

Maja Jäderin-Hagforsin kirja Anneli yllättää kuuluu Paletin nuorisokirjoihin, joita olen lukenut muitakin.  Ensi vilkaisu toi esiin sanan kollektiiviajattelu, mikä herättää hetimmiten ajatuksia hieman epätavanomaisesta tarinasta.
Sinikka Soilan Bettenin uusi luokka kuuluu sarjaan kirjaililjan tyttökirjoja. Kansi on kaunis ja lukemani perusteella tämä voi olla kiintoisa ajankuva.
Anna Kasurisen Se olikin sotasyksy on kiinnostanut minua jo pitkään. Teos ei ole pituudella pilattu, alle sata sivua. Talvisotaan sijoittuva teos on kuitenkin ilmestynyt ajanjaksona, jonka aikainen kirjallisuus minua erityisesti kiinnostaa. Kansikuva on Martta Wendelinin käsialaa.

Joseph Lincolnin nimi ei ole tuttu. Näissä kannet herättivät kiinnostuksen. Ei ehkä ihan varsinaista tyttökirjallisuutta, vaikka orpotytöistä kertookin. Kuulostaa ensivilkaisulta ennemminkin vanhan ajan viihdekirjallisuudelta, mutta ans kattoo. Kansikuvien perusteella odotan nautinnollista lukuhetkeä.Vielä oli pinkassa Edith Unnerstadin Mukke ja hänen ystävänsä, jonka määrite on tyttöromaani. Kansien perusteella ei kovin kiintoisa, kun ei ole kuvia, ei selitteitä, mutta mene ja tiedä, ehkä vähiten kiintoisa näistä teoksista, mutta ehkä jotain mielen virkistystä tästäkin löytää, kun nyt tuli hankittua ihan nimen

1 kommentti:

  1. Mikäs sen parempaa kuin kirjaostokset? No, ehkä kasviostokset... :)
    Varsinkin nuo suomalaiset kirjat näyttävät mielenkiintoisilta, ensimmäisenä tietenkin talvisodan aikaan sijoittuva kirja.
    Ihastuttavia kansikuvia!
    Hyvää naistenpäivää ja viikonloppua!

    VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.