31 lokakuuta 2018

Kirjamessut 2018 - Lauantai!

Kirjamessuilu jatkui osaltani vielä lauantaina. Hulinaa riitti edelleenkin ja väkeä virtasi joka ovesta. Itse suuntasin jälleen Töölön lavalle, jossa yhdeltätoista oli alkamassa Suomen kirjailijaliiton järjestämä keskustelu Kirjailija salakuuntelijana. Keskustelijoina oli Anna-Leena Härkönen, Essi Kummu ja Pasi Lönn, joita haastatteli Jarkko Tontti.


Keskustelun yhteenvetona voisi sanoa,että oikeilla nimillä kertomisessa on melkoinen vastuu. Siinä on huomioitava niin juridiikka kuin moraalikysymykset. Vapautta ei ole ilman vastuuta. 

"Luemme kuin hyeaanat"
 - Jarkko Tontti

"Älkää olko kirjailijan kavereita" 
- Anna-Leena Härkönen

"Jos haluan puhua totta, minun on kirjoitettava enemmän fiktiota"
 - Essi Kummu




Myöhemmin iltapäivällä,  samoin Töölön lavalla esiteltiin kirjailijoiden "Omia huoneita" ja tapoja työskennellä. Keskustelijoina oli Jyrki Heino, Johanna Venho ja Lauri Mäkinen. Keskustelua luotsasi Laura Lähteenmäki. Yksinkertaistetun yhteenvedon vetäen voisi sanoa,että yYmpäröivästä maailmasta 'kuplaan" pääsee esimerkiksi isossa ruskeassa nojatuolissa, jonka ympärillä on kaikki tarvittava kirjoista inspiroiviin tauluihin.

"Kirja on kuin oma huone."
- Laura Lähteenmäki

----
Siinä olikin sitten minun kirjamessuantini. Loppu päivästä meni taas haahuilllessa ja antivariaattien tarjontaa tutkaillessa. Kotimatkalle lähdin alkuillasta kotipaikkakuntani kirjaston järjestämällä linja-autokyydillä, jolla normaalitapauksessa olisin myös messuille lauantaipäiväksi tullut. Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että messuista sai kyllä paljon enemmän irti näin kolmelle päivälle jakamalla, kuin yhden päivän kokemuksena.

Mitä jäin kaipaamaan oli bloggaripäivystys. Töölön lavan läheisyydessä oli kyllä bloggaajapaikka, vaane ei siellä bloggaajia tavannut, henkeä siellä saattoi vetää mukavilla sohvilla, mutta keskustelua ja tutustumista muihin bloggaajiin todellakin jäi kaipaamaan. 

Kiitos vielä messujärjestäjille bloggaripassista, joka mahdollisti minulle aivan omaa luokkaansa olevan messukokemuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä roskaa!