perjantai 16. elokuuta 2019

Yllättävä tilastomuutos!

 
Ihan meni silmät ällistyksestä sikkaralleen, mitäs tämä nyt meinaa, kun on tuollainen piikki kävijä-/sivunkatselutilastoissa. Muutama kymmenen pomppasi hetkeksi 141:een. Aivan selittämätön juttu.

Mukavahan se on jos  blogissa vieraillaan, ja vielä mukavampaa, jos käydään toistekin, ei siinä mitään. Ihmettelempä kuitenkin, mikä tuon tilastollisen sysäyksen on aiheuttanut, kun en ole mitään tällä viikolla kirjoitellutkaan.

4 kommenttia:

 1. Minun blogissani on ilmennyt jo pitemmän aikaa samanlaisia "katselu"sykäyksiä. Useimmiten nuo noin 150 tienoilla olevat lähes samanaikaiset "käynnit" ilmenevät samaan aikaan kuin Yhdysvalloista tehdyt "käynnit" maakohtaisen tilaston mukaan. Tästä olen päätellyt, että kyseessä on jokin hakurobotin tapainen, joka jostain syystä käy "avaamassa" joko viimeisimpiä tekstejä tai sitten hakuammunnalla mitä tekstejä sattuu. Näitten lisäksi blogini tilastoissa näkyy vierailuja Italiasta, niitä on yleensä noin 70 kerralla. Minulla ei ole aavistustakaan mistä näissä sykäyksissä on kysymys. Niitten lisäksi joitakin tiettyjä tekstejä käydään säännönmukaisesti aukomassa lähes päivittäin. Koskaan ei ilmaannu mitään kommentteja, joten en usko, että kyse on mistään lukijan vierailuista.

  Esim. viimeisen kuukauden aikana Yhdysvalloista on tilastojen mukaan muka vierailtu blogissani kaksi kertaa niin paljon kuin Suomesta. Tämän aamun ylläri oli 86 näpäytystä Ruotsista! Mitään ruotsalaista tai Ruotsiin liittyvää tekstiä ei kuitenkaan ollut avattu eniten avattujen joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minäkin huomasin maakohtaisissa tiedoissa että USa ja Suomi olivat nousseet huomattavasti.

   Poista
 2. Minulla on kanssa ollut näitä hakurobottien piikkejä pitkään, ja jostain syystä ne ärsyttävät minua kovasti. Kun jostain Lähi-idän maasta tulee usean sadan käynnin piikki, samaan aikaan, osaan arvata, ettei siellä voi olla niin monta suomenkielisestä blogista kiinnostunutta.

  Toinen juttu on sitten se, että koko blogiaikani luetuin ulkomainen kirja on Steinbeckin Helmi. Se saattaa tarttuakin hakukoneisiin niin Suomessa (luetetaanko sitä vielä kouluissa?) kuin ulkomaillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on postaus Steinbeckin Helmi -kirjasta, mutta sivukatseluja sen kohdalla on alle neljäkymmentä. Katsoin miten usalaisten kirjojen kohdalla on katseluja, niin kyllähän siellä on joidenkin kohdalla paljonkin katseluja, mutta kun en ole seuraillut niiden käyntimääriä erityisemmin,niin en osaa sanoa,onko jossain erityinen piikki.

   Poista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.