09 kesäkuuta 2024

Kirjahankintoihin ei olisi nyt varaa, mutta jos nyt kuitenkin ...

Olosuhteiden pakosta kirjojen ostaminen antikvariaateista on viime aikoina ollut hieman jäissä. Huvittelen kuitenkin tutkimalla antikvariaattien tarjontaa erilaisilla hakusanoilla tai ihan vain katsomalla, onko tullut mitä "uutta tarjontaa". Tässä taannoin olen kuitenkin muutaman kirjan tullut hankkineeksi ja ajattelin nyt esitellä hankintani.


Barbra Ring on norjalainen kirjailija, jonka lastenkirjaan Peik olen aiemmin tutustunut ja tykästynyt. Olen aika ajoin katsellut antikvariaateista hänen tuotantoaan ja päädyin nyt hankkimaan nämä kaksi lastenkirjaa, joista Peik suuressa maailmassa on jatkoa aiempaan Peik -teokseen ja tuo Metsähiiri-teos on pienesti kytköksissä Peik-teokseen, vaikka onkin oma erillinen teoksensa. Peikistä ja Metsähiirestä on ilmestynyt myös hieman uudempia painoksia. En ole vielä ehtinyt näitä lukea, mutta uskoin nauttivani teosten tarinoista ja tunnelmista.

Agatha Christien Neiti Marple -tarinoita on tullut viime aikoina jonkin verran luettua lainakirjoina. Olen kuitenkin ajatellut hankkia teokset omaksikin ja kun nyt kirpputorikierroksella silmiini osui tämä pokkarivesio Christien ensimmäisestä Marple-tarinasta, täytyihän se ostaa. 

Elämän lempeät maut -ostin lähestyvää Naisten viikon lukuhaastetta silmällä pitäen samaiselta kirpputorikierroksella kuin Neiti Marplenkin. Siitä en osaa sanoa muuta, kuin tulen sen makua varmaankin mutustelemaan ruonlaittoteeman mukaisesti.

Roy Wilton alias Kaarlo Nuorvalan jännityskirjallisuudeksi luettavan Vakoojan kaksoisolento hankin nettiantikvariaatista lukuhaasteita silmällä pitäen. Jostain täytyi löytää suomalainen salapoliisi-/rikos-/jännitysromaani, mutta koska luen hyvin vähän tämän genren kirjallisuutta ja hyvin varautuneesti valikoiden halusin löytää jonkin vanhemman teoksen, jossa ei olisi liikaa jännitystä ja raakuuksia. Vakoojan kaksoisolento sijoittuu Hollantiin ja aikamiljöö on toinen maailmansota. Odotan mielenkiinnolla hetkeä, kun pääsen tarinan pariin.


Piipahtaessani eräänä päivän paikallisessa kirjakaupassa askartelutarpeita ostamassa osui silmiini ale-laarissa tämä italiaan sijoittuva ja myös sota-aikaan liittyvä tarina Lasten juna. Tarina kuulosti sen verran kutkuttavalta että rahavarat hupenivat hieman enemmän kuin olin ajatellut. Tämäkin teos sopisi naistenviikon lukuhaasteeseen, mutta saa nyt nähdä. 

Tässäpä näitä - uutta ja vanhaa. Mikä herätti sinun mielenkiintosi, vai herättikö mikään? Kuulisin mielelläni ajatuksiasi.

6 kommenttia:

 1. Voisin kuvitella, että Elämän lempeät maut miellyttää sinua. Se on ihastuttava feelgood, muttei yhtään imelä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa genreltään hieman erilaiselta, mitä tavallisesti luen, mutta ajattelin nyt kuitenkin kokeilla. Muistuttaa ehkä jollain tavalla Maeve Binchyä, mutta ei täysin kuitenkaan.

   Poista
 2. Lasten junan olen lukenut. Se oli hyvä, pysäyttävä.

  T. Katja / katveita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aihe vaikuttaa tosiaan pysäyttävältä. Saa nähdä kuinka pysäyttävä lukukokemuksesta muodostuu.

   Poista
 3. Bauermeister mulla olikin jo lukulistalle. Ardone kiinnostaa myös.

  VastaaPoista

Älä roskaa!