tiistai 4. tammikuuta 2022

Louisa May Alcott: Hospital sketches!

 

Louisa May Alcott

Hospital sketches

Applewood Books, 1993

96 s.


- I want something to do.

Näin alkaa Koettelemusten Periwinklen kokemukset sairaanhoitajana Yhdysvaltain sisällissodan haavoittuneiden keskellä.

En tiedä, mitä tästä osaisin sanoa, sillä kahlasin tämän läpi hitaasti, (aloitin jos viime vuoden puolella)  mutta ymmärtämättä puoliakaan tunnelmasta ja kokemuksista, lukuunottamatta muutamia koskettavia kohtia kuolinvuoteen ääärellä tai vastaavia. Tahdon kuitenkin lukea tämän jossain vaiheessa uudelleen ja vielä hitaammin ja kääntäen lause lauseelta. En tiedä varmaksi, mutta minulla on sellainen käsitys, että tämä olisi Lousia May Alcottin omiin kokemuksiin pohjautuvaa kuvausta kasvojen pesemisistä, kierroilla auttamisesta ja lääkkeiden jaosta jne. Jos englanninkielentaitoni olisi yhtään parempi, voisin sanoa enemmänkin, mutta nyt riittäköön maininta, että Alcott on yksi lempikirjailijoistani (Pikku Naiset jatko-osineen odottavat alkukielisinä lukuvuoroaan) ja toivoisin kovasti, että hänen tekstejään, niitä lyhyitäkin tarinoita löytyisi enemmän suomeksi,  aivan kuten Montgomerynkin tarinoita on alkanut tulla kokoelmamuodossa.

Pohjoinen lukuhaaste kohta 18: Kirja jossa on alle 100 sivua

4 kommenttia:

 1. Olisi tosiaan hienoa, jos joku lähtisi suomentamaan ja kustantamaan Alcottia taas. Luulisi lukijoita kuitenkin olevan, onhan Pikku naisistakin ja sen yhdestä jatko-osasta vasta tehty uusi yhteisnide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että voisin itse yrittää, mutta huomasin sitten, että on liian vaikeaa, ehkä ssana tai lause kerrallaan googlekääntäjällä voisi yrittää

   Poista
 2. Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta, tietäen kuka kirjailija on❤️

  VastaaPoista

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.