19 marraskuuta 2022

Marraskuun lainatut!


 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä on taas lukemista toistaiseksi omissa hyllyissä lukemattomina odottavien lisäksi. Kun luen vähän tunnelman mukaan, niin on hyvä, että on tarjontaakin. Näistä nuo Tekstianalyysi ja Näkökulmia kertomuksen tutkimukseen lainasin saadakseni hieman näkökulmaa Avoimen yliopiston kirjallisuuden opintoihin, joihin innostuin, kun oli verkko-opintoina mahdollisuus. Pitäisi tehdä novellianalyysi kahden teorian valossa ja minulla kaikki teoriat lyövät aivan tyhjää, tai no, ei aivan tyhjää, mutta se soveltaminen novelliin lyö tyhjää. Ei siis muuta, kuin hieman kartoittamaan ajatuksia.  

Kieli jota puhuimme on tullut blogeissa vastaan ja muistelen sen herättäneen kiinnostusta. Agathe-teoskin on vastaan tullut, mutta siitä minulla ei ollut ajatuksia. Teoksen kansi on kuitenkin kaunis ja hieman sisältöä vilkaistuani ajattelin kokeilla jotain uutta. Pikkuveli-teos tuli pari päivää sitten blogitiellä vastaani. Se ei silloin herättänyt mitään suuria lukuhaluja, mutta tätäkin hieman vilkaistuani ajattelin, että miksei tämänkin voisi lukea.

Kuka antoi ilmi Anne Frankin oli mukava löytö, sillä pyysin taannoin teoksesta arvostelukappaletta, jota ei kuitenkaan myönnetty. Hyvä näin.

Dickens on lempikirjailijani ja kävelyretket Lontoossa hänen kanssaan avaisi ehkä uuden näkökulman kirjailijan persoonaan ja Viktoriaaniseen kaupunkikuvaan. Pättikangastakin on tullut luettua ja hänen murteella kirjoitetut teoksensa ovat herättäneet minussa mukavia tuntemuksia, joten oli kiva löytää häneltäkin jotain (hyllyssäni tosin odottaa hänen uusinpansa). 

Sitten on tuo lastenkirja Seikkailijat ja kirottu linna, jota kuvataan viisikkohenkiseksi. Niilo Rauhanlan runokirja: Kirkas lumi, jäljetön lähti mukaan Pohjoinen-lukuhaasteen (runokirja, jossa on jotain talvesta) ja Tintti-kirja Helmet-haasteen takia (sarjakuvakirja), joskin myös sen takia, että tahdon tietää, miten seikkailu kuussa päättyy. 

Vielä pinossa on Deleddan Äiti-teos, jonka katolisen papin ristiriidat kuulostivat sen verran kiintoisalta aiheelta, että uskaltauduin sen lainaamaan.

Tässäpä taas luettavaa! Miten muuten on, onko sinun helppo löytää luettavaa kirjastoissa?

2 kommenttia:

  1. On usein liiankin helppo löytää luettavaa. Nyt olen päättänyt, että tänä vuonna en enää lainaa. Luen loppuun nyt lainassa olevat ja palautan. Sitten pitkästä aikaa omiin kirjoihin.

    VastaaPoista
  2. Luettavaa kyllä löytyy niin paljon, ettei kaikkia saa koskaan luettua. Tykkäsin tuosta Pikkuveljestä. Niilo Rauhalan runot ovat myös aina ihania. Kiva kun voit tehdä avoimen yliopiston kirjallisuuden opintoja verkossa. Varmasti kiinnostavaa!

    VastaaPoista

Älä roskaa!