24 joulukuuta 2023

James Herriot: Jouluaamun kissanpentu!

 

James Herriot

Jouluaamun kissanpentu

Alkuteos: The Christmas Day Kitten

Suomentanut Anja Haglund

Kuvitus Ruth Brown

Otava, 1987

Rouva Pickeringin koti oli jouluisen kaunis kulta- ja hopeapaperisine koristeineen ja ikivihreine oksineen, ja keittiöstä leijui herkullinen kalkkunan ja salvian ja sipulikääryleiden tuoksu.  

Rouva Pickeringillä oli kolme bassetia, mutta ei kissaa. Paitsi Milla, kulkukissa, joka aina silloin tällöin pistäytyi talossa, mutta katosi sitten taas omille teilleen. Sitten jouluaamuna rouva Pickering soittaa eläinlääkäri Herriotille. Milla makaa takkatulen äärellä, mutta ei lainkaan omana itsenään. Milla on kuolemaisillaan, mutta viimeisillä voimillaan se on kantanut pienen äskettäin syntyneen pentunsa rouva Pickeringin luokse. Pikkuinen pentu kyyhöttää  nyt emonsa kyljessä, joka kohta vetää viimeisen henkäyksensä. 


Jouluaamun kissanpentu on kaunis, hellyttävä tarina erikoisesta kissanpennusta,joka saa nimen Kasper. Rouva Pickering esittelee Kasperin ihmeelliset kyvyt kun vuosi on kulunut. Bassetit eivät korvaansa lotkauta, kun rouva Pickering heittää pallon ruohikolle, mutta Kasper-kissa hyppää notkeana pallon perään ja tuo sen rouva Pickeringille. Kasperista on kasvanut noutajakissa.

James Herriotin eläintarinat ovat hauskoja ja lukisin näitä enemmänkin. Aikuisille suunnatut eläinlääkärin arjesta kerrotut tarinat ovatkin tuttuja, mutta nämä lapsille suunnatut kuvakirjat ovat uusi tuttavuus. 


2 kommenttia:

  1. Tämä onkin aivan uusi "genre", noita eläinlääkärikirjoja olen lukenut. Uudesta tv-sarjasta en jostain syystä ole pitänyt, vanhasta enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se uusi versio oli aika erilainen ja näyttelijät reippaasti nuorempia. Siegfriedin esittäjästä tässä uudessa versiossa kyllä tykkäsin.

      Poista

Älä roskaa!