31 lokakuuta 2021

Mitä tuli luettua Kirjoja ulapalta haasteeseen!

 


Nanna haastoi keväällä lukemaan kijoja ulapalta. Täytyihän sitä ottaa osaa kivaan haasteeseen. Merij on kiehtova elementti ja merelliset sfäärit kirjoissa kiintoisia. Haasteaikana ehdin lukea nämä viisi kirjaa:

1. Hans Hass: Kameramiehiä meren syvyyksissä

2. Kerttu Juva: Kurki-vartio kunnostautuu

3. Peter Freucchen: Vaeltava viikinki

4. MacKay Margaret: Poika delfiinin selässä

5. Enid Blyton: The Adventurous Four

Kijoista kolme oli lastenkirjoja ja kaksi matkakirjaa. Meri toi tarinoissa monenlaista eteen, iloa ja surua, seikkailua ja uutta näkökulmaa. Kiitos Nanna haasteesta. Meri säilyköön edelleen ilonamme kirjoissa ja miljöönä.


3 kommenttia:

  1. Tuon 'Poika delfiinin selässä' olen ostanut kauan sitten meidän kuopuspojalle. Se olikin hänen ensimmäinen itse lukemansa romaani. Muistan sen keskittyneisyyden ja ilon.
    Ulappa-romaaneista tulee ensimmäisenä mieleen Ernest Hemingwayn vaikuttava 'Vanhus ja meri' ja Herman Melvillen 'Moby Dick'.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhus ja meri saattaisi kiinnostaa, mutta Moby Dick ei ehkä ole minun teos siitä saamieni tietojen perusteella. Hauska kuulla, että Poika Delfiinin selässä on tuttu teos.

      Poista
  2. Kiitos osallistumisesta haasteeseen! Olet lukenut mielenkiintoisia kirjoja, kiva saada vinkkilistalle vähän vanhempiakin teoksia!

    VastaaPoista

Älä roskaa!