25 helmikuuta 2023

Mikä kirjoissa viehättää?

 

 
 
Käväisin kirjastossa hakemassa kirjavaraukseni, jonka tarvitsin kirjoittajaopintojeni seuraavalle osiolle. Kyseessä on tuo Lentävä hevonen - välineitä runoanalyysiin. Katselin sitten vähän palautettujen ja uutuuksien hyllyjä ja vaikka aikaisempiakin lainoja on vielä lukematta muutama, niin en voinut olla lainaamatta, kun tarjolla oli niin houkuttelevina. Mutta miksi juuri nämä kirjat päätyivät luettavaksi? Pieni luonnehdinta syistä, jotka sai minut nämä lainaamaan.

1. Saimi Peltonen: Pienet hevoset Lapin yössä

Kansi veti puoleensa.Takakanisteksti avasi hyvin teoksen luonnetta. Kustantaja Pilot on entisestään tuntematon.  Pieni vilkaisu sisältöön sai miettimään, että teos saattaisi antaa ideoita omien keskeneräisten sukutarinoiden työstämiseen. 

2. Merja Mäki: Ennen lintuja. Gummerus.

Kirjablogeissa monesti esitelty ja kehuttu teos, jota olen toivonut luettavakseni. Upea kansi! Peukalopaikka sisällöstä ei työntänyt luotaan, jos ei herättänyt kiinnostustakaan. Esittelyjen perusteella kuitenkin kiinnostava. Saa nähdä antaako, minkä lupaa vai meneekö keskenjätettyjen pinkkaan.

3. Riitta Jalonen: Omat kuvat. Tammi

Ihana, kaunis kansi. Tätäkin on blogeissa kehuttu. Vilkaisu sisältöön tässäkin, sai miettimään omia kirjoittajakyjensä parantamista. Vaikuttaa helppolukuiselta, mutta en tiedä. Luvut eivät ainakaan pituudella pilattuja.

4. Sinimaaria Kangas: Sielunhevonen. Into

Kansi tässäkin veti heti puoleensa ja sai vilkaisemaan, mikä kirja lie kyseessä. Aikuisten tai nuorten aikuisten  hevosromaani. Hieman varauksellinen tämän suhteen, vaikka hevoset sinänsä kiintoisa aihe. Vaikka tarinassa etsitään "sitä oikeaa hevosta", on tuntuma, että tässä on myös itsensäetsimisestä kyse, mene ja tiedä. Saa nähdä, luenko loppuun, vai jääkö kesken. Syy keskenjäämiselle voi olla sukupolvien välinen kuilu, jos on ollakseen. Odotan kuitenkin kiinnostavaa lukukokemusta.

Onko nämä teokset sinulle tutuiksi tulleita, vai ennennäkemättömiä, kokemattomia. Heräsikö kiinnostus sinulla johonkin näistä teoksista ja jos, niin miksi?

4 kommenttia:

  1. Kaikissa on jotain kiinnostavaa. Kannessa ja/tai sisällössä.

    VastaaPoista
  2. Merja Mäen kirja kiinnostaa minua. Riitta Jalosen kirjan olen lukenut ja se on hyvä lisä ja selitys hänen tuotantoonsa.

    VastaaPoista
  3. Aina kirjastosta innostuu lainaamaan uusia kirjoja, vaikka edellisetkin olisivat lukematta. Olisipa kiva, jos tuosta yhdestä kirjasta saisit ideoita niihin omiin sukutarinoihisi. Ennen lintuja on kiinnostanut minua, mutta jäi kerran kesken. En tiedä luovutinko liian helpolla ja pitäisikö yrittää vielä uudestaan.

    VastaaPoista
  4. Kyllä itselläni kirjan kansi vaikuttaa tosi paljon. Se häiritsee ja harmittaa mutta siitä on vaikea päästä eroonkaan.

    VastaaPoista

Älä roskaa!