28 lokakuuta 2022

Kirjamessuilua netin kautta!

Huomenna, huomenna minäkin päässen kirjamessuilemaan ihan paikan päälle. Kiertelemään ja katselemaan ja ehkä vaihtamaan ajatuksiakin muiden kirjanystävien ja bloggaajien kanssa. 

Näinä parina päivänä olen messuillut netissä, kun huomasin, ettäsellainenkin vaihtoehto on tarjolla. Tosin tarjontaa on vain kahdelta lavaltaä, mutta hyvä näinkin. Eilen seurasin Satu Rämön haastattelua ja se olikin oikein mielenkiintoinen nojatuolimatka islantilaisiin tunnelmiin. Kuuntelin myös Arvo Tuomisen haastattelua, josta tosin jäi sellainen mielikuva, tunnelma, maku, että mietin, olikohan tämä nyt ihan vakavasti otettavaa ja dokumentaarista. Tuominenhan kun nimenomaan on tullut tunnetuksi Venäjä/Karjala -dokumenteistaan. Tuohon Arvo Tuomisen haastatteluun liittyen pieni sivujuonne, kun esittelijä aloitti sanoilla "Arvon messuvieraat". Se oli minun korviini hauska sanaleikki, todennäköisesti kuitenkin tahaton sellainen.

 


Tänään perjantaina oli sitten hyvinkin mielenkiintoinen ja itseäni kiinnostava keskustelu: Miten käsikirjoituksen tie valmiiksi kirjaksi etenee kustantamossa? Keskustelemassa olivat kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson WSOY:ttä ja kauno- ja tietokirjallisuuden kustantaja Johanna Laitinen Gummerukselta ja haastattelijana oli  markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen WSOY:ltä. Haastattelijan mekon kuosi oli todella kaunis.




Minua kiinnosti myös Hannu Salmen ja Roope Lipastin haastattelu Turun palosta. Lipastin nuortenkirja Palavan kaupungin lapset on kirja, joka kiinnostaisi lukea. Toki tuo Hannu SAlemn Tunteiden palokin kuulostaa sellaiselta, että voisi lukea, jos kohdalle osuu. Historialliset aiheet ovat kiinnostavia. Turun palosta tulee lähinnä mieleen tv-sarja Hovimäki, jossa aihetta on käsitelty.


Iltapäivällä olisi vieä tulossa Mika Aaltolaa ja Suomen turvallisuuspoliittia näköaloja, mikä kiinnostaisi katsella. Muuten jäänkin sitten odottamaan huomista ja hieman fyysisempää läsnäoloa ja kokemuksellisuutta. Olen messukeskuksessa tällä tietoa noin yhdentoista paikkeilla. 

Nähdään!

2 kommenttia:

  1. On kätevää, kun netissäkin voi osallistua, mutta kiva kun pääset myös ihan paikan päälle. Minäkin haluaisin joskus lähteä kirjamessuille, mutta toistaiseksi se on jäänyt. Jos Jyväskylässä on kirjamessut, sinne olisi täältä lyhyempi matka. Nuo Turun palosta kertovat kirjat kiinnostavat minuakin, varsinkin Lipastin teos. Mukavaa kirjamessureissua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Minäkin toivon että joskus vielä pääsisin mukaan. Vaatii vaan paitsi vapaata myös aika hyvän taloudellisen tilanteen: molemmille kirjamessuille on niin pitkä matka että pitäisi yöpyä siellä kaupungissa + kirjoihin saa menemään ihan hulluna rahaa... :D

    VastaaPoista

Älä roskaa!